Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, 1963 yılında Trabzon'un Köprübaşı ilçesinde dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına bu ilçede başlamış ve ilk ve orta öğrenimini burada tamamlamıştır. 1980 yılında Trabzon Lisesi'nden mezun olduktan sonra, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü 1984 yılında tamamlamıştır.

Hüseyin Aksoy'un Kariyeri Nasıl Başladı?

Hüseyin Aksoy, 1985 yılında Trabzon'da 73. dönem kaymakam adayı olarak göreve başlamıştır. İlk görev yerleri arasında Vakfıkebir, Alucra ve Arsin bulunmaktadır. 1988 yılında kaymakamlık kursunu üstün başarıyla tamamlayarak Isparta'nın yeni kurulan Aksu ilçesine kurucu kaymakam olarak atanmıştır. 1990-1991 yıllarında ABD'de yabancı dil eğitimi ve yönetim üzerine incelemelerde bulunmuştur.

Hüseyin Aksoy'un Görev Geçmişi Nasıldır?

Aksoy, 1991 yılında Rize'nin Hemşin ilçesine kurucu kaymakam olarak atanmıştır ve Rize Pazar ilçesinde de kaymakam vekilliği yapmıştır. 1993 yılında Malatya Yeşilyurt Kaymakamlığı’na, 1995 yılında ise İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği’ne atanmıştır. 1996 yılında Mülkiye Başmüfettişi olarak birçok teftiş, inceleme ve araştırma yürütmüştür.

1997 yılında Başbakanlık İnsan Hakları Koordinatör Üst Kurulu Sekreteryası'nda İçişleri Bakanlığı temsilcisi olarak görev almış ve insan haklarının korunması ile ilgili çalışmalara katkı sağlamıştır. 2000 yılında İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği'ne atanmış ve 2001 yılında Muğla Valiliği’ne getirilmiştir.

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas Kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? Naim Makas İl Başkanlığından neden istifa etti? AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas Kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? Naim Makas İl Başkanlığından neden istifa etti?

Muğla Valiliği'nden sonra sırasıyla Mersin, Samsun, Diyarbakır, Kocaeli ve Aydın Valiliklerinde görev yapmıştır. 9 Ağustos 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Eskişehir Valiliği’ne atanmıştır.

Hüseyin Aksoy'un Aile Hayatı Nasıldır?

Hüseyin Aksoy, resim öğretmeni Hülya Aksoy ile evli olup, 1994 doğumlu Mehmet Erdoğan adında bir çocuk babasıdır. Aksoy'un başarılı kariyeri ve ailevi yaşamı, onu kamu görevlerinde örnek bir figür haline getirmiştir.

Editör: Havva Andırır