Mehmet Muş, 1 Mayıs 1982 tarihinde Trabzon'un Sürmene ilçesinde dünyaya gelmiş olan Türk siyasetçi ve ekonomisttir. Eğitim hayatına Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nde başlamış, buradan işletme diploması ile mezun olmuştur. Ardından, Washington Eyalet Üniversitesi’nde ekonomi yüksek lisansını tamamlamıştır. Türkiye'ye döndükten sonra özel sektörde Bütçe Planlama ve Raporlama Uzmanı olarak görev almış, ardından Marmara Üniversitesi’nde ekonomi alanında doktorasını gerçekleştirerek akademik kariyerine katkı sağlamıştır.

Siyasi Kariyeri Nasıl Başladı?

Mehmet Muş, 2011 yılında yapılan genel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’den İstanbul milletvekili olarak seçilmiştir. TBMM'de, Dışişleri Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu gibi kritik görevlerde bulunmuş, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu üyeliğini de üstlenmiştir. 2014 yılında AK Parti’nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine atanmış ve 2015’teki 5. Olağan Genel Kurul’da MKYK üyeliğine seçilmiştir. Ayrıca, 2016 yılında AK Parti Grup Başkanvekili olarak iki dönem boyunca görev yapmıştır.

Malatya Kale'de 5,9 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi Malatya Kale'de 5,9 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Ticaret Bakanlığı Görevine Ne Zaman Atandı?

Muş, 21 Nisan 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Kararı ile Ticaret Bakanı olarak atanmış ve bu görevi 3 Haziran 2023 tarihine kadar sürdürmüştür. Bakanlık süresi boyunca Türkiye’nin ticaret politikalarını şekillendiren önemli kararlar almış, ekonomi alanında çeşitli reformlar gerçekleştirmiştir.

Editör: Mehmet Çetil