Türkiye'nin önemli yardım kuruluşlarından Türk Kızılayı'nın başında bulunan Kerem Kınık, son Kahramanmaraş depremleri sonrasında büyük ilgi görmekte. Peki, Kerem Kınık kimdir ve hangi önemli görevleri üstlenmiştir?

Kerem Kınık Kimdir ?

Malatya doğumlu Kerem Kınık, 1970 yılında hayata gözlerini açtı ve eğitimini İstanbul'da tamamladı. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Afet Tıbbı üzerine doktora programını Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde tamamladı. Peki, Kerem Kınık'in kariyeri nasıl şekillendi?

Kariyerindeki Önemli Görevler

Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi önemli kurumlarda idarecilik yapan Kınık, İstanbul 10. dönem İl Genel Meclisi'nde ve Sağlık Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu. AER Avrupa Birliği Bölgeler Asamblesi'nde İstanbul'u temsil etti ve ulusal, uluslararası teknoloji firmalarında genel müdürlük yaptı. Şu anda hangi üniversitede hangi görevde bulunuyor?

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu kimdir? Galip Ensarioğlu kaç yaşında, aslen nereli ve mesleği ne? AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu kimdir? Galip Ensarioğlu kaç yaşında, aslen nereli ve mesleği ne?

Kızılay Başkanlığı ve Uluslararası Görevler

Türk Kızılayı'na gönüllü olarak katılan Kınık, 2015 yılında Genel Başkan Yardımcısı ve bir sonraki yıl Genel Başkan olarak seçildi. IFRC Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu'nda yönetim kurulu üyeliği yaparken, Avrupa ve Orta Asya Bölgesi'nden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak seçildi. Peki, Kerem Kınık'in uluslararası yardım alanında başarıları nelerdir?

Özel Hayatı ve İlgi Alanları

Amatör olarak Türk halk müziği enstrümanları çalıp besteler yapan Kınık, İngilizce ve orta seviyede Arapça bilmektedir. Üç çocuk babasıdır.

Editör: Havva Andırır