Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Filistin'in resmen tanınmasıyla ilgili önemli bir adım attı. Yayımlanan bildiride, Ermenistan'ın uzun süredir uluslararası platformlarda Filistin sorununa barışçıl ve kapsamlı çözümler aradığı ve İsrail-Filistin çatışmasının çözümünde "iki devlet" ilkesini desteklediği vurgulandı.

Ermenistan Uluslararası Platformlarda Destek Açıklandı

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, Filistin ve İsrail arasında barışçıl bir çözümün önemine dikkat çekilirken, bu sürecin ancak "iki devlet" ilkesiyle mümkün olabileceği belirtildi. Açıklamada ayrıca, Ermenistan'ın uluslararası hukuka, eşitlik ilkesine, egemenlik haklarına ve halkların barış içinde bir arada yaşama ilkelerine bağlılığının yeniden teyit edildiği ifade edildi.

Ak Parti Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör kimdir, nereli, kaç yaşında ve neden istifa etti? Ak Parti Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör kimdir, nereli, kaç yaşında ve neden istifa etti?

Filistin Devleti'nin Tanınması

Ermenistan Cumhuriyeti'nin aldığı bu kararla Filistin Devleti'nin tanındığına dair net bir mesaj verildi. Bu adım, Ermenistan'ın bölgedeki barış süreçlerine olan desteğini ve Filistin halkının meşru taleplerine verdiği önemi gösteriyor.

Editör: Havva Andırır