Toplumun büyük bir kesimi için önemli olan resmi tatil takvimi, 2024 yılında 1 Ocak Pazartesi günü başladı. Yılın ilk resmi tatili olan bu günün ardından vatandaşlar, nisan ayındaki Ramazan Bayramı tatilini beklemeye başladılar. Konuya ilişkin net bir açıklama ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. İşte, 2024 Ramazan Bayramı tatili ile ilgili detaylar:

Ramazan ayının devam ettiği şu günlerde, vatandaşlar Ramazan Bayramı tatilinin ne zaman başlayacağını ve tatil süresini merak ediyorlar. Resmi tatil kapsamında olan Ramazan Bayramı, ailelerin bir araya gelerek manevi değerleri paylaşması için önemli bir fırsat oluyor. İşte, 2024 Ramazan Bayramı tatili hakkında bilinmesi gerekenler:

2024 Ramazan Bayramı, 10 Nisan 2024 Çarşamba günü başlayacak ve 12 Nisan 2024 Cuma günü sona erecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre, Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak.

VAN'DA SON DAKİKA DEPREM 5 MAYIS || Van'da az önce deprem mi oldu, kaç şiddetinde, nerede deprem oldu? VAN'DA SON DAKİKA DEPREM 5 MAYIS || Van'da az önce deprem mi oldu, kaç şiddetinde, nerede deprem oldu?

Tatilin bu uzunluğu, Ramazan Bayramı arifesi olan 9 Nisan Salı gününün idari izin günü olarak kabul edilmesinden kaynaklanıyor. Buna göre, çalışanlar 6 Nisan Cumartesi gününden itibaren 9 günlük bir bayram tatili yapabilecekler.

Bayram tatili, 10 Nisan Çarşamba, 11 Nisan Perşembe ve 12 Nisan Cuma günlerini kapsayacak. Ardından, hafta sonuna denk gelen sonraki günler olan 13 Nisan Cumartesi ve 14 Nisan Pazar da tatil günleri olarak eklenecek.

Öncesinde ise, Ramazan Bayramı arifesine denk gelen 8 Nisan Pazartesi günü idari izin olarak belirlenmiş ve yarım gün mesai uygulanmıştı.

Bu kararla birlikte, kamu çalışanları için 6 Nisan Cumartesi gününden itibaren başlayıp 14 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek toplamda 9 günlük bir tatil dönemi öngörülüyor. Bu uzun tatil dönemi, vatandaşların dinlenip sevdikleriyle zaman geçirebilecekleri bir fırsat sunuyor.