Evde bakım maaşı 2024 Temmuz zammıyla kaç para oldu?

2024 Temmuz ayı itibarıyla evde bakım maaşı, yapılan zamla birlikte 9 bin 77 TL'ye yükseldi. Daha önce 7 bin 608 TL olan maaş, %19,31'lik zam oranıyla artırıldı. Bu gelişme, enflasyon farkı nedeniyle artan maliyetler ve ekonomik koşulları dengelemek amacıyla yapıldı.

Evde Bakım Maaşı Şartları Nelerdir?

Evde bakım maaşından yararlanmak için belirli şartların sağlanması gerekiyor:

EYM Pizza neden iflas başvurusunda bulundu? 127 Pizza Hut şubesi satışa çıkarılmasının arkasındaki sebepler neler? EYM Pizza neden iflas başvurusunda bulundu? 127 Pizza Hut şubesi satışa çıkarılmasının arkasındaki sebepler neler?
  1. Engelli kişinin sağlık raporunda “ağır engelli’’ kısmının işaretli olması.
  2. Eve giren her türlü gelirin toplanıp kişi sayısına bölündüğünde, kişi başı gelirin asgari ücretin üçte ikisinin altında olması.
  3. Sosyal hizmetler yetkililerinin yaptığı sosyal incelemede, engelli kişinin bakıma ihtiyacının olduğunun tespit edilmiş olması.

Evde Bakım Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Evde bakım maaşı başvurusu, engelli bireyin nüfus kayıt sisteminde kayıtlı olduğu yerleşim yerindeki il müdürlüğüne veya sosyal hizmet merkezi müdürlüğüne yapılabilir. Başvurular ayrıca e-Devlet kapısı üzerinden de alınabiliyor. Başvuruda bulunacak kişilerin, gerekli belgelerle birlikte ilgili kuruma başvurmaları yeterlidir.

2024 Temmuz Zammı Sonrası Evde Bakım Maaşı

Temmuz 2024 zammı ile birlikte, evde bakım maaşı 9 bin 77 TL'ye çıkarak ekonomik ihtiyaçlara daha fazla cevap verecek şekilde güncellendi. Zamlı maaşlar, ihtiyaç sahibi aileler tarafından merakla bekleniyor ve bu artış, özellikle bakıma muhtaç bireylerin yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçlıyor.

Editör: Murat Serdar Yıldız