AKARYAKIT HABERLERİ SON DAKİKA: 5 eylül 2024 itibarıyla benzine ve motorine indirim geliyor mu, güncel akaryakıt fiyatları ve LPG fiyatlarında son durum nedir? AKARYAKIT HABERLERİ SON DAKİKA: 5 eylül 2024 itibarıyla benzine ve motorine indirim geliyor mu, güncel akaryakıt fiyatları ve LPG fiyatlarında son durum nedir?

Hükümetin emeklilik sisteminde radikal değişiklikler yapma kararı aldığı belirtiliyor. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, emeklilik yaşının yeniden belirlenmesi ve prim gün sayısına bağlı olarak emekli maaşı formülünün değiştirilmesi planlanıyor. İşte detaylar...

Yeni Emeklilik Yaşı Kaç Olacak? Maaş Formülü Yeniden Tanımlanıyor

Yapılan çalışmalara göre, emeklilik yaşı kadınlarda 60, erkeklerde ise 65 olarak sabitlenecek. Bu değişiklik, mevcut durumda olan 58 ve 60 olan emeklilik yaşlarının yerine getirilecek. Ayrıca, herkesin ödediği prim gün sayısına göre emekli maaşı alacağı bir sistem getirilmesi planlanıyor. Bu düzenlemeyle birlikte, emekli maaşı düşük olan bireylere yol, gıda, kira gibi sosyal destekler sağlanacak.

Sosyal Destekler ve Yeni Düzenlemeler

Özellikle en düşük emekli maaşı alanlar ve geçim sıkıntısı çeken bireyler için ek desteklerin verilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, yol, gıda, kira gibi temel ihtiyaçları karşılayacak destekler sağlanacak. Ayrıca, hane bazında gelir durumu dikkate alınarak, ailelere yönelik ekonomik yardımların artırılması planlanıyor.

Yeni Düzenlemeler Ne Zaman Uygulanacak?

AK Parti, emeklilik sisteminde yapılacak bu köklü değişikliklerin 2025 bütçesi sonrasında ele alınmasını bekliyor. Reform paketinin hayata geçirilmesi için kademeli bir geçiş süreci öngörülüyor ve bu süreçte toplumsal farkındalık ve destek oluşturulması hedefleniyor.

Editör: Havva Andırır