Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, milyonlarca emekliye yönelik yeni destekler için hazırlıklara başladı. 2024'ün "Emekliler Yılı" ilan edilmesinin ardından 16 milyona yakın emekliye yönelik düzenlemeler planlanıyor.

7 ALANDA DESTEKLER SUNULACAK

Yerel seçimler sonrasında Meclis gündemine gelmesi beklenen yasa teklifiyle, emeklilere yönelik 7 alanda yeni destekler planlanıyor. Bu düzenlemeler, emeklilerin sosyal hayata katılımını kolaylaştırmayı ve gelirlerini arttırmayı hedefliyor. Ücretsiz hizmetler ve maaş artışı gibi adımlar üzerinde duruluyor.

SU FATURALARI VE TOPLU TAŞIMA İNDİRİMLERİ

Emekliler için yerel yönetimlerle protokoller yapılacak. Su faturalarında indirim, ücretsiz veya indirimli toplu taşıma, belediye tesislerinden ayrıcalıklı yararlanma gibi düzenlemeler için görüşmeler yürütülüyor.

DOĞALGAZ VE ELEKTRİK FATURALARINDA İNDİRİMLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile protokol imzalanarak, tüm emeklilerin doğalgaz ve elektrik faturalarının indirimli olması sağlanacak, özellikle düşük maaşlı emekliler bu destekten faydalanabilecek.

Ankara’da 2-3 Mayıs metro neden çalışmıyor, ne zaman Metro çalışacak? Ankara’da 2-3 Mayıs metro neden çalışmıyor, ne zaman Metro çalışacak?

UÇAK VE TREN BİLETLERİNDE İNDİRİMLER

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde, emeklilere uçak ve tren biletlerinde indirim yapılması planlanıyor. Sosyal aktiviteler kapsamında müze ve ören yerlerine girişlerde ayrıcalık sağlanması da planlar arasında yer alıyor.