Emeklileri yakından ilgilendiren emekli maaşı zamları ve zam farkı ödemeleri, son günlerin önemli gündem maddelerinden biri olarak dikkat çekiyor. Emekliler, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları doğrultusunda SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 24.73 oranında zam yapıldığını öğrenmişti.

CEM ZEYTİN HALKA ARZ NE ZAMAN? Cem Zeytin Halka Arz kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu? Cem Zeytin halka arzı hangi bankalarda var, kaç TL? CEM ZEYTİN HALKA ARZ NE ZAMAN? Cem Zeytin Halka Arz kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu? Cem Zeytin halka arzı hangi bankalarda var, kaç TL?

Zam Farkları Ne Zaman Yatacak?

Emekli maaş farklarının ödeme tarihi konusunda net bilgiler paylaşıldı. SSK emekli maaşları 17 Temmuz tarihinden itibaren hak sahiplerine ödenmeye başlandı. Bağkur emekli ödemeleri ise 25-28 Temmuz tarihleri arasında tahsis numaralarına göre gerçekleştiriliyor. Ancak en düşük emekli maaşı konusunda yapılan çalışmaların henüz tamamlanmaması durumunda, maaş farklarının önümüzdeki aylarda ödenmesi planlanıyor.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

En düşük emekli maaşı üzerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, gelecek hafta başında detayları açıklayacaklarını belirtti. Bu kapsamda, en düşük emekli maaşının 12-13 bin lira seviyelerine çıkarılması bekleniyor.

Editör: Havva Andırır