2024 Temmuz ayında emeklilere yapılan zam oranları netlik kazandı ve milyonlarca emekliyi doğrudan etkiledi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emeklileri için belirlenen zam oranı yüzde 24.73 olarak açıklandı. Ancak bu zam, emeklilerin aldıkları kök maaşlar üzerinden hesaplandığından, bazı emeklilerin zamdan tam olarak yararlanamama durumu ortaya çıktı.

FED FAİZ KARARI 2024 SON DAKİKA: FED Ağustos faiz kararı ne zaman, hangi tarihte ve saat kaçta açıklanacak? ABD Merkez Bankası (FED) PPK toplantısı tarihi takvimi FED FAİZ KARARI 2024 SON DAKİKA: FED Ağustos faiz kararı ne zaman, hangi tarihte ve saat kaçta açıklanacak? ABD Merkez Bankası (FED) PPK toplantısı tarihi takvimi

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Oldu?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından yapılan açıklamaya göre, en düşük emekli maaşı için önemli bir düzenleme yapıldı. Önceden 10.000 TL olan asgari ödeme tutarı, yeni düzenleme ile 12.500 TL'ye yükseltildi. Bu düzenlemeyle, 2024 Temmuz ayı itibarıyla en düşük emekli aylığı 12.500 TL olarak belirlendi.

Milyonlarca Emekliyi Etkileyecek Düzenleme

Yapılan düzenleme kapsamında, toplamda 3 milyon 703 bin 788 emeklinin maaşında artış sağlanacak. Bu düzenlemeyle ilgili olarak Güler, toplam bütçeye bu dönemde 33 milyar 200 milyon TL'lik bir ek yük getirileceğini belirtti. Emeklilerin yeni düzenlemeden ne zaman faydalanacakları ve zamlı maaşlarının hesaplarına yatırılacağı konusunda da detaylar verdi.

Seyyanen Zam Değil, İyileştirme Düzenlemesi

Güler, yapılan zammın seyyanen bir zam olmadığını, aksine enflasyona ezdirilmeyen bir iyileştirme olduğunu vurguladı. Bu düzenleme ile düşük maaş alan emeklilerin maddi durumlarının güçlendirilmesi hedefleniyor. Kök maaşların değişmediğini, mevcut uygulamanın sürdürüldüğünü ve 10.000 TL olan ödemenin artık 12.500 TL olarak tamamlanacağını da açıkladı.

Editör: Havva Andırır