Karaada'da Düzensiz Göçmenler Yakalandı: 7 Cansız Beden Bulundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ege Denizi’ndeki Karaada üzerinde bir grup düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı. Yapılan çalışmalar sonucunda 19 düzensiz göçmen kurtarıldı, 7 göçmenin ise cansız bedenine ulaşıldı.

Şehit Piyade Binbaşı Osman Ayan Kimdir, aslen nereli ve kaç yaşındaydı? Piyade Binbaşı Osman Ayan nerede şehit oldu? Şehit Piyade Binbaşı Osman Ayan Kimdir, aslen nereli ve kaç yaşındaydı? Piyade Binbaşı Osman Ayan nerede şehit oldu?

Düzensiz Göçmenler Nasıl Bulundu?

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir Çeşme ilçesinde saat 10.47’de Karaada üzerinde bir grup düzensiz göçmen olduğu ihbarının alındığını belirtti. Bölgede bulunan balıkçı teknesi tarafından 1 düzensiz göçmenin denizden alındığı ve denizde daha fazla göçmen olabileceği yönündeki ihbar üzerine harekete geçildi.

Göçmennnn

Kurtarma Operasyonu Nasıl Gerçekleştirildi?

İhbarın ardından bölgeye 4 Sahil Güvenlik Botu, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ve 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi sevk edildi. Yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda ada üzerinden 18 ve balıkçı teknesinden 1 düzensiz göçmen olmak üzere toplam 19 düzensiz göçmen sağ olarak kurtarıldı. Ancak, maalesef 7 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı.

Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor mu?

Bakan Yerlikaya, kayıp olduğu belirtilen 1 düzensiz göçmenin bulunması için arama ve kurtarma çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü ifade etti. Göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelenin aralıksız devam edeceğini belirten Yerlikaya, bebeklerin, çocukların ve masum insanların hayatını tehlikeye atan umut tacirlerine karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

Editör: Murat Serdar Yıldız