Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından yayımlanan URAP raporuna göre, Türkiye'den birçok üniversitenin dünya genelindeki sıralamalarda yer aldığı bildirildi. URAP, 2023 yılına ait dünyanın en iyi üniversiteleri listesini açıkladı ve Türkiye'den toplamda 9 üniversitenin en az bir sıralamada ilk 500 içinde yer aldığını raporladı.

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu: 2024 - 2025 Okullar ne zaman açılacak, 1. sınıflar için uyum eğitimi ne zaman? 2024 ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri ne zaman okula başlayacak? Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu: 2024 - 2025 Okullar ne zaman açılacak, 1. sınıflar için uyum eğitimi ne zaman? 2024 ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri ne zaman okula başlayacak?

Başarılı Üniversiteler ve Sıralamaları

Rapora göre, Koç Üniversitesi QS, RUR ve THE sıralamalarında yer alarak 3 farklı listede kendine yer bulurken; ODTÜ QS ve RUR sıralamalarında, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) QS ve RUR sıralamalarında, Boğaziçi Üniversitesi US NEWS & WORLD REPORT sıralamasında, Sabancı Üniversitesi THE sıralamasında, Çankaya Üniversitesi US NEWS & WORLD REPORT sıralamasında, İstanbul Üniversitesi ARWU sıralamasında, Hacettepe Üniversitesi Leiden sıralamasında ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Leiden sıralamasında ilk 500 içinde yer aldılar.

Geniş Kapsamlı Değerlendirme

Ayrıca raporda, Hacettepe, İstanbul Teknik, Ankara, İstanbul, Ege ve Gazi Üniversiteleri'nin 11 dünya sıralamasının tamamında yer aldığı belirtildi. Boğaziçi, ODTÜ, Koç, Bilkent ve Erciyes Üniversiteleri ise 10 dünya sıralamasında yer alarak önemli bir başarıya imza attılar. Marmara, Yıldız Teknik, Dokuz Eylül, Atatürk, Gebze Teknik, Sakarya ve Süleyman Demirel Üniversiteleri de 9 sıralamada yer alarak Türk üniversitelerinin geniş kapsamlı bir şekilde dünya çapında tanındığını gösterdi.

Editör: Havva Andırır