Futbolseverlerin heyecanla beklediği 2026 Dünya Kupası, Meksika ve ABD'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. İşte, turnuvanın detayları:

Açılış ve Final Maçları Ne Zaman?

2026 Dünya Kupası'nın açılış maçı, 11 Haziran 2026 tarihinde Meksika'nın başkenti Meksiko'daki Azteca Stadı'nda yapılacak. Bu tarihi müsabaka, futbolseverler için büyük bir heyecan kaynağı olacak. Final maçı ise 19 Temmuz 2026'da ABD'nin New Jersey eyaletindeki MetLife Stadyumu'nda gerçekleşecek. 82 bin 500 kişilik bu stadyum, dünyanın en büyük futbol organizasyonlarını ağırlamak için hazırlanıyor.

Amedspor - Boluspor maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Amedspor - Boluspor maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Amedspor - Boluspor maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Amedspor - Boluspor maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir?

Maçlar Nerede?

Turnuvanın grup maçları, 11-27 Haziran tarihleri arasında 16 farklı şehirde oynanacak. Ev sahibi olan şehirler arasında Guadalajara, Philadelphia dışında kalan tüm 16 şehir bulunuyor. Grup aşaması sonunda gruplarını ilk 2 sırada bitiren 24 takım ile en iyi 8 üçüncü ekip, son 32 turuna katılmaya hak kazanacak.

Tur Takvimi ve Şehirler

Son 32 turu maçları 28 Haziran - 3 Temmuz tarihleri arasında Guadalajara ve Philadelphia dışındaki kentlerde oynanacak. Son 16 turu karşılaşmaları ise 4-7 Temmuz tarihlerinde Vancouver, Seattle, Meksiko, Houston, Dallas, Atlanta, Philadelphia ve New York/New Jersey'de gerçekleştirilecek.

Çeyrek ve Yarı Final Maçları

Çeyrek finaller 9-11 Temmuz'da Los Angeles, Kansas City, Miami ve Boston'da yapılacak. Yarı final maçları ise 14-15 Temmuz'da Dallas ve Atlanta'da gerçekleşecek. Üçüncülük maçı ise 18 Temmuz'da Miami'de oynanacak.

Genişletilmiş Turnuva Formatı

2026 Dünya Kupası, geçmiş turnuvalardan farklı olarak 12 grupta 48 takımın mücadele edeceği bir formatla düzenlenecek. Toplamda 104 maçın oynanacağı turnuvada, takımlar grup aşamasını geçtikten sonra son 32 turuna yükselecekler.

Heyecan ve Katılım

Meksika'nın daha önce 1970 ve 1986 yıllarında, ABD'nin ise 1994 yılında ev sahipliği yaptığı Dünya Kupası'na bu kez Kanada da ortak olacak. Bu üç ülkenin bir araya gelerek gerçekleştireceği organizasyon, futbolseverlere unutulmaz anlar yaşatmayı hedefliyor.

Editör: Havva Andırır