Narin Güran’ın Ölüm Yeri Kesinleşti: Baba Evi Mercek Altında

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın katledilmesine ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bulgular elde edildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Narin’in 21 Ağustos günü saat 15.15’te eve gittikten kısa bir süre sonra boğularak öldürüldüğü kesinleşti.

Narin Guran T5Uh Cover

Narin Güran Evinde mi Öldürüldü?

Başsavcılığın topladığı deliller ve DNA sonuçlarına göre, Narin Güran’ın kendi evinde bir odada boğularak katledildiği belirlendi. Evde birçok delilin yok edilmesi için özel yöntemlerin kullanıldığı tespit edildi. Kıyafetler, halılar ve ev eşyalarının yıkandığı ve delillerin yok edilmeye çalışıldığı ortaya çıktı. Buna rağmen bazı eşya ve yüzeylerde DNA örnekleri tespit edilerek kritik bulgular elde edildi.

Narin 11

HTS Kayıtları Sanıkları Nasıl Ele Verdi?

Soruşturma kapsamında, gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 12 kişi ile tutuksuz yargılanan şüphelilerin HTS kayıtları incelendi. Özellikle daraltılmış HTS kayıtlarına göre, tutuklu amca Salim Güran’ın, Narin’in eve gittiği saat 15.15’ten önce ve sonra kardeşi Arif Güran’ın evine en az üç kez girip çıktığı belirlendi. Ayrıca, Narin’in annesi Yüksel Güran ile Salim Güran arasında 15.20 ile 15.35 saatleri arasında üç kez telefon görüşmesi yapıldığı tespit edildi.

Yine, yengeler Hediye Güran, Maşallah Güran ve Nevzat Bahtiyar’ın da olay anında Arif Güran’ın evinde oldukları HTS kayıtlarından anlaşıldı. Bu kişilerin, cinayet saatinden kısa süre sonra defalarca eve girdikleri ve evde belirlenen standartların üzerinde su kullanımı yaptıkları ortaya çıktı.

Narin Cenaze 2276761

12 Sanık Yeniden Sorgulanacak

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, elde edilen deliller doğrultusunda 12 tutuklu sanığın yeniden sorgulanmasına karar verdi. Bu kapsamda, ilk olarak tutuklu sanıklar tekrar sorgulanacak. Sorgu sürecinin ne zaman başlayacağı ise henüz netleşmedi.

Münevver Karabulut Cinayetinde Flaş Gelişme: Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılıyor ve Yeni Sırların Ortaya Çıkması Bekleniyor! Münevver Karabulut Cinayetinde Flaş Gelişme: Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılıyor ve Yeni Sırların Ortaya Çıkması Bekleniyor!

Narin Güran'ın Cenazesi2525

Aileyi Avukat Ordusu Savunacak

Narin Güran’ın katledilmesiyle ilgili tutuklanan 9’u Güran ailesine mensup toplam 12 kişiyi bir avukat ordusu savunacak. Güran ailesinin şu ana kadar 12 avukata vekâlet verdiği öğrenildi. Cezaevinde tutuklu bulunan sanıklarla görüşen avukatlar nedeniyle diğer avukatların görüşme sürelerinin aksadığı ve bu gecikmenin sanıkların güvenliği nedeniyle yapıldığı belirtildi.

Editör: Murat Serdar Yıldız