Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasında bulunan ekili alanlarda çıkan yangında 5 kişi yaşamını yitirdi, 44 kişi yaralandı. Ekiplerin yoğun çabaları sonucu yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları devam ediyor.

Orman Yangını Diyarbakır Mardin (4)

Yangın Kontrol Altına Alındı

Çınar ve Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda anız yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına Diyarbakır ve Mardin'in yanı sıra çevre illerden AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri müdahale etti.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

Orman Yangını Diyarbakır Mardin (3)

Bakan Yerlikaya'dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yangına ilişkin bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, yangında Diyarbakır'da 3, Mardin'de 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yaralıların tedavilerinin devam ettiğini belirten Yerlikaya, "Yangın tamamen kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Mucizevi İçecek , Reyhan Şerbeti ile Cildi Parlatan  Doğal Güzellik Sırları ;Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır? Mucizevi İçecek , Reyhan Şerbeti ile Cildi Parlatan Doğal Güzellik Sırları ;Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır?

Orman Yangını Diyarbakır Mardin (2)

Sağlık Bakanı Koca: 10'u Ağır, 44 Kişi Yaralandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangında 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve 10'u ağır olmak üzere 44 kişinin yaralandığını açıkladı. Koca, olay yerine 35 ambulans ve 7 UMKE timi gönderildiğini belirterek, "Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Orman Yangını Diyarbakır Mardin (1)

Mardin Valisi Akkoyun: Yangın Kontrol Altında

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu ile Mazıdağı Kaymakamlığı önünde yaptığı açıklamada, yangının itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındığını söyledi. Akkoyun, yangına 41 araç ve 150 personelle müdahale edildiğini belirtti.

Soğutma Çalışmaları Sürüyor

Yangının kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmaları devam ediyor. Yetkililer, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, vefat edenler için başsağlığı diledi.

Editör: Zeliha YAKUT