Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Diyarbakır Valiliğine atanan Murat Zorluoğlu KİMDİR, aslen nereli, kaç yaşında, evli mi? Hayatı ve Biyografisi

Murat Zorluoğlu Nereli ve Kaç Yaşında?

Murat Zorluoğlu, 1971 yılında Ankara’nın Haymana ilçesinde doğdu. Aslen Trabzonlu olan Zorluoğlu, ilkokul eğitimini Trabzon’un Çaykara ilçesindeki Kumlu Köyü İlkokulu'nda tamamladı. Ortaokulu Trabzon İmam Hatip Lisesi'nde, liseyi ise Trabzon Lisesi ve İstanbul Hayrullah Kefoğlu Lisesi'nde okudu. Yükseköğrenimini 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamladı.

Murat Zorluoğlu’nun Eğitim ve İş Hayatı Nedir?

Murat Zorluoğlu, mülki idare amirliği mesleğine 1994 yılında Trabzon kaymakam adayı olarak başladı. Ardından 1997-1999 yılları arasında Mersin’in Gülnar ilçesinde kaymakamlık yaptı. 1999-2003 yılları arasında Bingöl’ün Genç ilçesinde kaymakam olarak görev aldı. 2003-2008 yılları arasında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü, 2008-2012 yılları arasında ise aynı kurumda Dış İlişkiler ve Projeler Daire Başkanı olarak görev yaptı. Bu dönemde Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde Türkiye Heyeti’nin Milli Sekreteri ve Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Demokrasi Yönlendirme Komitesi’nde Türkiye adına üye olarak görev yaptı.

MasterChef Türkiye'de dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? MasterChef Türkiye'de bireysel dokunulmazlığı kim aldı? MasterChef Türkiye'de eleme adayları kimler oldu? MasterChef Türkiye'de dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? MasterChef Türkiye'de bireysel dokunulmazlığı kim aldı? MasterChef Türkiye'de eleme adayları kimler oldu?

Murat Zorluoğlu’nun Önceki Görevleri Nelerdir?

2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’na atanan Zorluoğlu, Nisan 2013’te aynı bakanlıkta Müsteşar Yardımcılığı Vekilliği görevine getirildi. Mart 2015’ten Temmuz 2017’ye kadar Elazığ Valiliği görevini yürüttü. 2017-2018 yılları arasında Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği yaptı. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi ve bu görevi sürdürmekteydi.

Murat Zorluoğlu’nun Akademik ve Mesleki Başarıları Nelerdir?

Murat Zorluoğlu, 2004-2005 yıllarında İngiltere’de Nottingham Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi Bölümü'nde yüksek lisans yaptı. Avrupa Birliği Karar Mekanizmalarına Yerel ve Bölgesel Yönetimlerin Etkisi konulu tezi ile Avrupa Birliği bölgesel politikaları ve yapısal fonlarını inceledi. 2007 yılında Birmingham Üniversitesi’nde Avrupa Birliği’nin yapısı ve politika oluşturma süreçleri konularında akademik bir programa katıldı. 2011 yılında "Local Authorities in Turkey" adlı kitabı ve "Yeni Yerel Yönetimler Mevzuatı ve Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı" adlı makalesi yayımlandı.

Murat Zorluoğlu’nun Yeni Görevi Nedir?

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 2024 yılında Diyarbakır Valiliği'ne atanan Murat Zorluoğlu, bu göreve atanmasıyla birlikte Diyarbakır’ın yeni valisi oldu. Evli ve üç erkek çocuk babası olan Zorluoğlu, çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Editör: Murat Serdar Yıldız