Bitlis'in Tatvan ilçesinde dünyaya gelen Aziz Gölbaşı, eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde başladı ve 2007 yılında mezun oldu. Kamu yönetimi alanında aldığı eğitimin ardından 2010 yılında İçişleri Bakanlığı'nın açmış olduğu kaymakam adaylığı sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine adım attı.

Zafer Partisi Genel Başkan yardımcısı Sevdagül Tunçer kimdir? Sevdagül Tunçer aslen nereli, kaç yaşında ve mesleği ne? Zafer Partisi Genel Başkan yardımcısı Sevdagül Tunçer kimdir? Sevdagül Tunçer aslen nereli, kaç yaşında ve mesleği ne?

Mesleki Kariyeri ve Görevleri

Gölbaşı'nın kariyerindeki ilerleme hızı dikkat çekici oldu. Elazığ Kaymakam adayı olarak göreve başladıktan sonra Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Kaymakam Refiki olarak görev yaptı. Antalya Valiliği Teftiş Stajını tamamladıktan sonra Kastamonu'nun Ağlı ilçesinde Kaymakam Vekilliği görevini üstlendi. İçişleri Bakanlığı tarafından gönderildiği İngiltere'de bir yıl boyunca eğitim aldıktan sonra Türkiye'ye döndü ve Rize Çamlıhemşin, Afyon Hocalar, Erzurum Şenkaya ilçelerinde Kaymakamlık görevlerinde bulundu.

Son olarak Hakkâri Vali Yardımcılığı ve Siverek Kaymakamlığı görevlerini üstlendikten sonra Nevşehir'in Avanos ilçesine atanarak 5 Eylül 2023 tarihinde Avanos Kaymakamı olarak göreve başladı.

Özel Hayatı

Doktor Sema Hanım ile evli olan Aziz Gölbaşı, mesleki başarılarının yanı sıra ailesine de zaman ayırmakta ve İngilizce dilini de başarıyla kullanabilmektedir.

Editör: Havva Andırır