Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2025 yılı için hac ön kayıt ve kayıt yenileme tarihleri duyuruldu. Geçtiğimiz yıl hac kurasına katılıp kesin kayıt hakkı kazanamayan veya kayıt sırası geldiği halde hacca gidemeyenler için kayıt yenileme işlemleri yapılacak. Ayrıca, 2025 yılı için hac ön kayıt işlemleri de başlayacak. İşte, bu süreçler ve güncel hac fiyatları hakkında bilmeniz gerekenler:

2025 Hac Kayıt Yenileme Ne Zaman ve Nasıl Yapılır?

2024 yılında hac kurasına girdiği halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen veya sırası geldiği halde hacca gidemeyen vatandaşların, kayıt yenileme işlemleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik olarak yapılmayacaktır. Bu nedenle, söz konusu vatandaşların 5 Ağustos 2024 – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında kayıt yenileme işlemlerini e-Devlet üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Ön kayıt ücreti ödemeden bu işlemi yapmak mümkün olmayacaktır.

2025 Hac Ön Kaydı Ne Zaman ve Nasıl Yapılır?

2025 yılı için ilk defa hac müracaatında bulunacak vatandaşlar, ön kayıt işlemlerini 5 Ağustos 2024 – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilirler. Ön kayıt ücreti olarak 750 Türk Lirası belirlenmiştir. Bu ücret, anlaşmalı bankaların hac kurumsal tahsilat hesaplarına yatırılmalıdır. Anlaşmalı bankalar arasında Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım bulunmaktadır.

Abdurrahman Ay kimdir, suçu ne? Abdurrahman Ay çetesi çökertildi mi? Abdurrahman Ay kimdir, suçu ne? Abdurrahman Ay çetesi çökertildi mi?

Hac Fiyatları Ne Kadar?

2025 yılı için hacca gitmek isteyenlerin ödeyeceği fiyatlar, konaklama ve hizmetlere göre değişiklik göstermektedir. Fiyatlar 5150 Türk Lirası ile 9150 Türk Lirası arasında değişmektedir. Bu fiyat aralığı, 2-3-4 kişilik odalar, servisler ve yürüme mesafelerine göre farklılık göstermektedir.

Editör: Havva Andırır