Sevda Yüksel aslen nereli (kimdir) kaç yaşında, ne iş yapıyor, mesleği nedir, biyografisi Sevda Yüksel aslen nereli (kimdir) kaç yaşında, ne iş yapıyor, mesleği nedir, biyografisi

Diyanet dini günler takvimine göre, Müslümanlar için önemli bir ay olan Muharrem, bu yıl 7 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak. Mübarek Ramazan ayının ardından gelen Muharrem ayı, pek çok Müslüman için özel bir öneme sahip. Ayrıca, Muharrem ayının 10. gününe denk gelen Aşure Günü ise 16 Temmuz 2024 Salı günü başlayacak ve 5 Ağustos 2024 tarihine kadar sürecek.

MUHARREM ORUCU NE ZAMAN TUTULUR?

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) tavsiyesi doğrultusunda, Muharrem ayının 9–10. veya 10–11. günlerinde oruç tutmak önerilmektedir. Ancak, sadece Aşure günü oruç tutmanın mekruh görüldüğü belirtiliyor. Muharrem ayının sadece 10. günü oruç tutmak mekruh iken, 9. veya 11. gününü de oruçlu geçirmek tavsiye ediliyor.

PEYGAMBERİMİZİN ÖĞÜDÜ

Hz. Muhammed (S.A.V), Muharrem ayının önemini şu sözleriyle vurgulamıştır: “Ramazan orucundan sonra en faziletli oruç, Allah’ın değer verdiği ay olan Muharrem ayında tutulan aşure orucudur…” ve “Aşure günü orucunun, bir önceki yılın günahlarına keffaret olmasını Allah’tan umarım.”

Aşure gününde oruç tutmanın yanı sıra, geleneksel olarak aşure pişirilip dağıtılmakta ve paylaşım kültürüne katkı sağlanmaktadır. Hz. Muhammed'in bu günü oruçla geçirmesi ve Müslümanlara tavsiyede bulunması, Aşure Günü'nün önemini artırmaktadır.

Muharrem ayı ve Aşure Günü, Müslümanlar için önemli bir ibadet ve paylaşım dönemi olarak kabul edilirken, bu dönemde ibadetlerin yapılması ve bereketin paylaşılması özellikle vurgulanmaktadır.