İzmir'de 12 Ağustos'ta sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" suçlamalarıyla tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu (33), yapılan itirazların ardından tahliye edildi. Avukatı Hüseyin Yıldız'ın müvekkilinin tutukluluğuna yaptığı itirazlar, süreci hızlandıran faktörlerden biri oldu. İlk itiraz reddedilmiş, ancak ikinci itiraz sonrasında "hakaret" suçlamasından tutukluluk kararı kaldırılmıştı.

Dilruba Kayserilioğlu'nun Tahliye Sürecinde Hangi Adımlar Atıldı?

Kayserilioğlu'nun "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla tutukluluğu devam ederken, yapılan son itirazla birlikte tahliye kararı alındı. Bu süreçte Kayserilioğlu'na yurt dışı yasağı getirildi. Tahliye kararının ardından Kayserilioğlu, serbest bırakıldı.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Ne Açıklama Yaptı?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Kayserilioğlu'nun tahliye sürecinde ailesine haber verilmediği ve gece yarısı ceza infaz kurumundan çıkarıldığına ilişkin iddiaları yalanladı. Yapılan açıklamada, Kayserilioğlu'nun tahliye müzekkeresinin 29 Ağustos 2024 tarihinde saat 17.13'te ceza infaz kurumu portalına düştüğü ve bu doğrultuda tahliye işlemlerine başlandığı belirtildi. Tahliye sürecinde tüm prosedürlerin eksiksiz uygulandığı vurgulanarak, Kayserilioğlu'nun eşyalarının kendisine eksiksiz teslim edildiği, cep telefonu bulunmadığı ve tahliye işlemleri sırasında ailesi veya avukatına haber verilmesi yönünde bir talepte bulunmadığı açıklandı.

Müge Anlı'da inanılmaz iddia! Karım beni para karşılığı fuhuşa zorluyordu Müge Anlı'da inanılmaz iddia! Karım beni para karşılığı fuhuşa zorluyordu

Dilruba Kayserilioğlu Tahliye Sonrası Ulaşım Sorunu Yaşadı mı?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Kayserilioğlu'nun tahliye edilmesinin ardından kampüs önünden Aliağa ilçe merkezine toplu ulaşım araçlarının bulunduğunu ve bu nedenle ulaşım sorunu yaşanmadığını belirtti. Açıklamada, resmi prosedürlerin eksiksiz olarak yerine getirildiği, ihmal ya da eksiklik olmadığı ifade edildi. Kayserilioğlu'na tahliyesi sırasında jandarma tarafından araçla kampüs ana nizamiyesine kadar eşlik edildiği de açıklamada yer aldı.

Editör: Murat Serdar Yıldız