İstanbul'da yürütülen Dilan Polat davasında son dakika gelişmesi yaşandı. CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz'ın aktardığı bilgilere göre, 5. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyanın yetki alanının dışında olduğunu belirterek, dava dosyasını 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iade etti.

Mahkeme Kararını Açıkladı

Davanın gidişatıyla ilgili önemli bir adım atan 5. Ağır Ceza Mahkemesi, yapılan incelemenin ardından kararını açıkladı. Mahkeme, "Dosya bizim yetkimiz dışında kalmaktadır, asıl yetkili merci 4. Ağır Ceza Mahkemesidir. Bu noktada bizler bu konuya ilişkin karar alamayız, bizim yetki alanımız dışında." diyerek dosyayı 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iletti.

MASAK Raporu ve İnceleme Süreci

Dilan Polat'ın yargılandığı dava, MASAK raporunun detaylarıyla gündeme gelmişti. Polat çifti, şirketlerinde yapılan aramalar sonucunda dijital materyaller ve defterlere el konulmuştu. MASAK raporunda Dilan Polat'ın 2020-2023 yılları arasında 3 gayrimenkul aldığı, hesabına 5 milyon 400 bin lira girdiği ancak şüpheli bir finansal veriye rastlanmadığı belirtilmişti. Raporda ayrıca, Dilan Polat'ın ticari ve finansal işlemlerde karar yetkisinin olmadığı ve bu konuda karar vericilerin Engin ve Sezgin Polat olduğu ifade edilmişti.

Dilan ve Engin Polat Davasında Tutukluluk Hali Devam Edecek mi? Mahkeme Bugün Hangi Kararı Verecek? Dilan ve Engin Polat Davasında Tutukluluk Hali Devam Edecek mi? Mahkeme Bugün Hangi Kararı Verecek?

Hukuki Süreç ve Değerlendirme

Dosyanın 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iade edilmesiyle birlikte, Dilan Polat'ın yargılanma sürecinde yeni bir aşamaya geçilmiş oldu. Mahkeme kararları ve yetki konusundaki bu yönlendirme, davanın ilerleyen süreçte nasıl şekilleneceğini merak edenleri beklemeye yönlendiriyor.

Editör: Havva Andırır