Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırının ardından başlayan davada, Dilan ve Engin Polat çifti ile Sezgin Polat'ın azmettirici olarak suçlanmasıyla ilgili detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

DİLAN POLAT VE BANU PARLAK DAVASI İDDİANAMESİ

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Dilan ve Engin Polat çifti ile Sezgin Polat'ın 'birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit' ve 'mala zarar verme' suçlarından toplamda ayrı ayrı 8 yıla kadar hapis cezası talep edildiği belirtildi. Ayrıca, Dilan Polat'ın Banu Parlak'a sosyal medya üzerinden tehdit mesajları gönderdiği iddia edildi.

DAVANIN GELİŞİMİ VE DURUŞMA

Banu Parlak dava sürecinde Küçükçekmece Adliyesi'ne gelirken, davanın bugün Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandığı belirtildi. Duruşmada Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın tutuklu olarak yargılanacağı öğrenildi.

SUÇLAMALAR VE CEZALAR

İddianamede ayrıca, şüpheliler Barış Boyun, Beratcan Gökdemir ve Batin Can Gökdemir'in 'Silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit', 'Mala zarar verme' ve 'Ruhsatsız silah taşıma' suçlarından ayrı ayrı toplamda 8 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapis cezası istendiği belirtildi. Diğer 5 sanığın da çeşitli suçlardan cezalandırılmaları talep edildiği bilgisi paylaşıldı.

'Yargı Veda' gecesinin biletleri ne kadar, satışa çıktı mı? 'Yargı Veda' gecesinin biletleri ne kadar, satışa çıktı mı?

DİLAN POLAT VE BANU PARLAK DAVASI: SONUÇ VE GELİŞMELER

Davanın sonucu ve verilen karar merakla beklenirken, bu gelişmeler ülke gündemine bomba gibi düştü. İlerleyen günlerde yaşanacak gelişmeler yakından takip edilmeye devam edecek.