Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercihlerinin yapılacağı tarihler, 2024 yılı için merakla bekleniyor. 2 yıllık ön lisans programlarını tamamlayarak 4 yıllık lisans diplomasına sahip olmak isteyen adaylar, sınav sonuçlarını ve tercih tarihlerini yakından takip ediyor. Peki, 2024 DGS tercihleri ne zaman başlayacak?

DGS Tercih Süreci Ne Zaman Başlayacak?

DGS tercih süreci henüz başlamadı. 2024-DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından, tercih işlemleri için gerekli olan kılavuzun da yayımlanması bekleniyor. Tercihlerin ne zaman başlayacağına dair kesin tarih, kılavuz yayımlandığında netlik kazanacak. Şu anda, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih kılavuzunun birkaç gün içinde paylaşılması öngörülüyor.

AÖL (AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ) KAYIT YENİLEME TARİHİ: Açık Lise 1. dönem sınavları ne zaman? Açık lise 1. dönem kayıt ve kayıt yenileme AÖL (AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ) KAYIT YENİLEME TARİHİ: Açık Lise 1. dönem sınavları ne zaman? Açık lise 1. dönem kayıt ve kayıt yenileme

DGS Tercih Kılavuzu Ne Zaman Yayınlanacak?

2024 DGS sonuçlarının 14 Ağustos 2024 tarihinde erişime açılması bekleniyor. Adaylar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) sonuç sorgulama sistemi üzerinden sonuçlarını öğrenebilecekler. Tercih kılavuzunun, sonuçların açıklanmasının hemen ardından yayınlanması planlanıyor. Kılavuzda, adayların tercihlerini yaparken dikkat etmeleri gereken kurallar ve tarih bilgileri yer alacak.

DGS Tercihlerini Nasıl Yapacaklar?

Adaylar, DGS tercihlerini ÖSYM tarafından belirlenen kurallar doğrultusunda yapacaklar. Her aday, mezun olduğu alanla ilgili programlardan koşulları sağlamak şartıyla en fazla 30 tercih yapma hakkına sahip olacak. Tercihlerin tamamını kullanmak zorunlu değil, ancak adayların tercihlerini istek sırasına göre düzenlemeleri önem taşıyor.

Editör: Havva Andırır