Konya Valiliğine atanan İbrahim Akın kimdir? Vali İbrahim Akın aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı? Konya Valiliğine atanan İbrahim Akın kimdir? Vali İbrahim Akın aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı?

Malatya’nın Battalgazi ilçesi Ataköy Mahallesi'nde, depremzede bir vatandaş telefon dolandırıcılığı mağduru oldu. 76 yaşındaki Mehmet Kuzucu, arkadaşlarıyla bir dernekte sohbet ederken telefonla kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılar tarafından arandı.

Dolandırıcılar Kimliğini Kaybettiğini Sordu mu?

Dolandırıcılar, Kuzucu’nun kimliğini kaybedip kaybetmediğini sorgulayarak, bu durumdan faydalanmak istediler. Kuzucu’nun kimliğini kaybettiğini belirtmesi üzerine dolandırıcılar, banka hesaplarının tehlikede olduğunu ve mevduatlarını korumak için kendilerine bir hesap numarası vermesini talep etti.

Yatırılan Tutar Ne Kadardı?

Kuzucu, dolandırıcıların talimatları doğrultusunda, bankadaki mevduatlarını ve DASK’tan aldığı 180 bin TL’yi içeren toplam 370 bin TL’yi dolandırıcıların hesabına havale etti.

Dolandırıldığını Ne Zaman Fark Etti?

Dolandırıldığını fark eden Kuzucu, durumu hemen polis merkezine bildirerek şikayette bulundu. Olayla ilgili olarak güvenlik güçleri tarafından geniş çaplı bir inceleme başlatıldı.

Vatandaşları Ne Kadar Uyardı?

Kuzucu, yaşadığı olayın ardından diğer vatandaşları dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Olay, dolandırıcılığın ne denli büyük riskler taşıdığını ve yaşlı bireylerin bu tür sahtekarlıklara karşı nasıl korunmaları gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Editör: Havva Andırır