AFAD tarafından depremzedelere kira yardımı sağlanıyor. 6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve toplamda 11 ilde etkili olan deprem felaketi sonrasında depremzedelere kira desteği yapılmaya başladı. Ev sahibi ve kiracılara sağlanan AFAD kira yardımı ne zaman son, uzatıldı mı?

6 Şubat 2023 deprem felaketi ardından AFAD tarafından kira yardımı başladı. Ev sahipleri ve kiracılara yapılan kira desteği ise ocak ayı itibariyle artmıştı. Nisan ayına gelindiğinde destekten faydalananlar, ''Depremzede kira yardımı ne zaman bitiyor?'' sorusunu yöneltiyor.

Mayıs 2024 celp tarihi E-DEVLET ne zaman, askerlik celbi nereden öğrenebilirim? Mayıs 2024 celp tarihi E-DEVLET ne zaman, askerlik celbi nereden öğrenebilirim?

AFAD KİRA YARDIMI NE ZAMAN BİTECEK, UZATILDI MI?
6 Şubat deprem felaketi sonrasında Nisan ayı gini başlayan kira yardımının uzatılmasına yönelik herhangi bir açıklama bulunmuyor. Ancak bir yıl daha uzatılması yönünde beklentiler bulunuyor.

AFAD depremzede kira yardımının 12 ay boyunca verileceği belirtilmişti.

DEPREMZEDE KİRA YARDIMI NE KADAR OLDU 2024?
İkamet ettikleri konutları yıkık/acil yıktırılacak/ ağır veya orta hasarlı olarak tespit edilen ev sahiplerine aylık 5 bin TL'den 7.500 TL'ye, kiracı depremzedelere yapılan kira yardımı ödemesi de 3.000 TL'den 5.000 TL'ye çıkarıldı.

Konutları hasarlı olup konteyner talep eden vatandaşlar, taşınma yardımı alabiliyorken kira yardımından yararlanamıyor.