Türkiye'nin sevilen ve başarılı oyuncusu Demet Akbağ'ın kardeşi olan Sedef İybar, son dönemlerde sosyal medyanın ve kamuoyunun gündeminde. Demet Akbağ'ın gölgesinde kalmadan, kendi yetenekleri ve çalışmaları ile kariyerinde önemli adımlar atan Sedef İybar'ın hayatı ve kariyeri merak ediliyor. İşte, Sedef İybar hakkında detaylı bilgiler...

Images-32

Sedef İybar Kimdir?


Yemek Danışmanı, Gurme, Televizyon Programı Sunucusu ve Öğretim Görevlisi olan Sedef İybar, 1981 yılında İstanbul'da doğdu. Ünlü oyuncu Demet Akbağ'ın kardeşi olan Sedef İybar'ın diğer kardeşi ise fotoğrafçı Kemal İybar'dır. Ailesi, annesi Suzan İybar ve babası Oktay İybar'dan oluşmaktadır.

20 yaşında Şükrü Gürün ile evlenen Sedef İybar, bu evlilikten Ülker adında bir kız çocuğu sahibi oldu. Ancak, bu evlilik 15 yıl sonra, 2016 yılında sona erdi.

1759176 12 1488789776Vutxa

Eğitim ve Kariyer Yolculuğu


İstanbul Kız Lisesi'nden mezun olduktan sonra işletme eğitimi almak için New York'a giden Sedef İybar, iki yıl sonra İstanbul'a geri döndü. 1999 yılında özel bir mutfak okulunda eğitmen olarak göreve başlayan İybar, burada Sofra Sanatı ve Pratik Yemek Kursları düzenlemeye başladı.

57513Bdbc03C0E6Ef848B260

Bu süreçte medya kariyerine de adım atan Sedef İybar, Habertürk televizyonunda "A la Carte" adlı ilk programını hazırladı. Daha sonra ATV, Star, TV8, Türkmax ve en son olarak da Bein Gurme kanalında çeşitli yemek programları hazırlayıp sundu. Özellikle Bein Gurme kanalında "Sedefli Lezzetler" programını 875 bölüm boyunca üç yıl canlı olarak sunması, büyük bir başarıya imza atmasını sağladı.

Dilan ve Engin Polat Davasında Tutukluluk Hali Devam Edecek mi? Mahkeme Bugün Hangi Kararı Verecek? Dilan ve Engin Polat Davasında Tutukluluk Hali Devam Edecek mi? Mahkeme Bugün Hangi Kararı Verecek?

Sedef Iybar Yeni Bakis (1)

Profesyonel Danışmanlık ve Öğretim Görevi


Sedef İybar, birçok firmanın yemek kitaplarına danışmanlık yapmaktadır. Aynı zamanda Nişantaşı Üniversitesi'nde Gastronomi Bölümü öğrencilerine Sofra Adabı ile ilgili dersler vermektedir. Restoranlara danışmanlık hizmeti de sunan İybar, sağlıklı beslenme üzerine ilaç ve beslenme sektöründen bazı firmalarla iş birlikleri yaparak Türkiye'nin çeşitli illerinde sohbet toplantılarına katılmaktadır. Bu toplantılarda konunun uzman doktorlarıyla birlikte bilgi paylaşımında bulunmaktadır.

S E D E F I Y B A R

Sedef İybar Kaç Yaşında?


1981 doğumlu olan Sedef İybar, 2024 yılı itibariyle 43 yaşındadır. Kendi ayakları üzerinde duran ve başarılı kariyeri ile dikkat çeken Sedef İybar, medyanın ve kamuoyunun ilgisini çekmeye devam ediyor.

Demet Akbagin Kardesi Sedef IybaSedef İybar, Demet Akbağ'ın kardeşi olarak tanınmasına rağmen, kendi yetenekleri ve kariyeri ile adından sıkça söz ettirmektedir. Yemek danışmanlığı, televizyon programları ve öğretim görevi ile geniş bir yelpazede başarılı çalışmalar yürüten Sedef İybar, kariyerindeki başarılarını artırarak sürdürmektedir.

Editör: Ali Çakar