Defne Samyeli Kimdir?

Defne Samyeli, Türk bir medya kişiliği olup spikerlik, oyunculuk, şarkıcılık ve köşe yazarlığı gibi alanlarda faaliyet göstermektedir. 17 Mart 1972'de doğan Samyeli, aslen Malatyalıdır ve İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Nişantaşı Anadolu Lisesi mezunu olan Samyeli, Boğaziçi Üniversitesi'nde Kimya bölümüne başlamış ancak yarışmalar ve iş hayatı nedeniyle okulunu yarım bırakmıştır. Daha sonra iş idaresi bölümünden mezun olmuştur.

Samyeli'nin medya kariyeri, 1991 yılında katıldığı güzellik yarışmasıyla başlamıştır. İnter Star güzellik yarışmasında Türkiye üçüncüsü seçilmiş ve ardından Senegal'deki Avrupa Güzellik Yarışması'nda üçüncülük elde etmiştir. Kariyerinde sunuculuk ve spikerlikle öne çıkan Samyeli, ayrıca birçok televizyon programında yer almıştır.

2000 yılında rahim kanseri teşhisi konulan Samyeli, tedavi sürecinin ardından tekrar ekranlara dönmüştür. Evli olduğu mimar Eren Talu ile Deren ve Derin adında iki kız çocuğu bulunmaktadır.

Kara Ağaç Destanı 10 bölüm izle, Kara Ağaç Destanı TRT1 izleme linki, son bölümde neler oldu? Kara Ağaç Destanı 10 bölüm izle, Kara Ağaç Destanı TRT1 izleme linki, son bölümde neler oldu?

Oyunculuk kariyerinde "Babam Sınıfta Kaldı" ve "Kurtlar Vadisi Pusu" gibi dizilerde rol alan Samyeli, aynı zamanda şarkıcılıkla da ilgilenmiş ve birkaç single çalışması yapmıştır. Son olarak 2018 yılında "İstanbullu Gelin" dizisinde rol almış ve 2019 yılında "Ağla Ağla" adlı single'ını yayınlamıştır.