Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan ve her hafta Cuma günü camilerde okunan hutbe, bu hafta "Zarûrât-ı Hamseyi Muhafaza Edelim" başlığı altında verildi. Hutbede, Müslümanların birbirlerinin temel hakları olan can, din, mal, akıl ve nesil gibi zarûrât-ı hamseyi korumaları gerektiği vurgulandı.

Cuma Hutbesi Bu Hafta Hangi Konuyu İşledi?

Hutbede okunan ayet-i kerime ve hadis-i şeriflerle, İslam'ın barış ve esenlik dini olduğu, Müslümanların birbirlerinin güvenliği ve emniyeti için sorumlu oldukları ifade edildi. Peygamber Efendimiz'in (s.a.s) öğretisi doğrultusunda, Müslümanların birbirlerinin haklarına saygı göstermesi, huzur ve güven içinde bir toplum oluşturmaları gerektiği vurgulandı. Zarûrât-ı hamse olarak adlandırılan bu beş temel hakkın korunmasının farz olduğu belirtildi ve bu haklara zarar vermenin haram olduğu hatırlatıldı.

İslam'ın Medeniyet Anlayışı

Hutbede, İslam'ın getirdiği medeniyet anlayışının adalet, merhamet, iyilik ve güven üzerine kurulu olduğu, Müslümanların bu değerleri yaşayarak topluma örnek olmaları gerektiği vurgulandı. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s) hayatından örnekler verilerek, güvenilir bir insan olmanın ve topluma huzur ve güven vermenin önemi vurgulandı.

Sonuç ve Dua

Hutbenin sonunda, önümüzdeki Pazar günü olan Muharrem ayının ilk günü ve Hicri yeni yılın başlangıcına dikkat çekildi. Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde bu ayı değerlendirmeleri ve toplumun huzur ve iyiliği için dua etmeleri tavsiye edildi.

BEKÇİ ALIM HABERLERİ: İŞKUR KPSS şartsız ikamet yaş şartsız Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı başvuru şartları... 9-14 Temmuz bekçi alımı başvurusu BEKÇİ ALIM HABERLERİ: İŞKUR KPSS şartsız ikamet yaş şartsız Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı başvuru şartları... 9-14 Temmuz bekçi alımı başvurusu

Bu haftaki Cuma hutbesinin tam metnine Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden ve camilerden ulaşılabileceği belirtildi.

Editör: Havva Andırır