Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, son günlerde dikkat çeken bir açıklama yaptı. Şırnak Üniversitesi'nde FETÖ ile bağlantılı olduğunu öne sürdüğü akademisyenlerin kendisine suikast planladığını daha önce ifade etmişti. 8 Eylül tarihinde Lalegül TV’de gerçekleştirilen konuşmasında bu planlara dair yeni bilgiler verdi. Ünlü, bu yazışmaların doğruluğunu belirterek, suikast planının onaylandığını iddia etti.

Yazışmalar ve Kitap Yayını İle İlgili Açıklamalar

Cübbeli Ahmet, FETÖ ile ilişkilendirilen akademisyenlerin kendisine yönelik suikast planlarını içeren yazışmaların doğrulandığını belirtti. Ünlü, yazışmalar arasında adı geçen ve Şırnak Üniversitesi Rektörü Abdurrahim Alkış tarafından takriz edilen bir kitabın basıldığını ifade ederek, “Geçen haftalarda o kitap rektörün takriziyle çıktı. Bu kitap basıldığına göre bu yazışmalar doğru” dedi. Ahmet Mahmut Ünlü, bu açıklamasıyla iddialarını destekleyen somut bir delil sunduğunu öne sürdü.

EGM Polis Akademisi duyurdu! PMYO polis mülakat sınavı tarihleri ne zaman ve hangi tarihte? 2024 PMYO polislik sınav yerleri açıklandı mı, sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır? EGM Polis Akademisi duyurdu! PMYO polis mülakat sınavı tarihleri ne zaman ve hangi tarihte? 2024 PMYO polislik sınav yerleri açıklandı mı, sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır?

Cübbeli Ahmet1

İkitelli’deki Saldırı ve Güvenlik Uyarıları

İstanbul İkitelli’de katıldığı bir sohbet etkinliğinin ardından saldırıya uğrayan Cübbeli Ahmet, boğazına sıkılan bir saldırıya maruz kalmıştı. Olay sonrası Ahmet Ünlü, bu saldırı hakkında açıklamalarda bulundu. Ünlü, “Bizim IŞİD ile ilgili tehditler aldığımız bilinmekteydi. 10 yıl kadar önce devletimiz bize koruma tayin etmişti” dedi. Saldırının ardından, IŞİD’in kendisini hedef aldığına dair daha önce yapılan uyarılar olduğunu belirtti.

Cübbeli Ahmet2

Saldırının Detayları ve Soruşturma

Saldırı sonrası resmi X hesabından açıklama yapan Ünlü, “İkitelli tarafında bir dernekte sohbet yaptıktan sonra çıkış yaparken, kalabalık cemaatin dua ettiği sırada karanlıkta biri tarafından boğazıma daldı” ifadelerini kullandı. Ünlü, saldırıya korumalarının müdahale ettiğini ve olayın ardından polis ekiplerinin şahsı yakaladığını belirtti. Şu an için resmi soruşturmanın başlatıldığı ve olayın aydınlatılacağı bildirildi.

Editör: Havva Andırır