"AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu'ndan Şok Açıklama: Siyaseti Bırakmayı Düşünüyorum" "AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu'ndan Şok Açıklama: Siyaseti Bırakmayı Düşünüyorum"

Özgür Karabat, 1 Mayıs 1974 tarihinde Tokat'ın Niksar ilçesinde dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye bölümünde devam eden Karabat, 1997 yılında mezun olarak eğitimini tamamlamıştır.

Özgür Karabat Hangi Partiden?

Özgür Karabat, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesidir. Parti içindeki görevleri arasında Başkan Yardımcılığı, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeliği ve Genel Saymanlık bulunmaktadır. Ayrıca, CHP'nin 2020 yılında yapılan 37'nci Olağan Kurultay’ında Parti Meclisi’ne seçilmiştir.

Özgür Karabat'ın Mesleği Nedir?

Finans ve iş dünyasında geniş bir deneyime sahip olan Karabat, uluslararası finansal raporlama uzmanıdır. Türkiye'nin önde gelen dış ticaret firmalarında yöneticilik yapmış ve şu anda İstanbul'da kendi mali müşavirlik bürosunu işletmektedir.

Özgür Karabat'ın Siyasi Kariyeri Nasıl Gelişmiştir?

Siyasi kariyerine 1 Şubat 2009 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin Başakşehir İlçe Başkanlığı görevini üstlenerek başlamıştır. Bu görevde iki dönem hizmet vermiştir. 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri'nde İstanbul milletvekili olarak seçilmiştir. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimlerde de yeniden İstanbul Milletvekili olarak seçilmiştir. Şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu üyesidir.

Özgür Karabat Evli Mi?

Evli ve bir çocuk babası olan Özgür Karabat, hem iş hem de siyaset dünyasında başarılı kariyerine devam etmektedir.

Editör: Havva Andırır