Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), bünyesindeki fabrikalarda çalıştırılmak üzere 1072 mevsimlik işçi alımı için kura çekimi tarihini belirledi. İşte detaylar:

BAŞVURULAR TAMAMLANDI, SIRA KURA ÇEKİMİNDE

ÇAYKUR'un Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun'da bulunan fabrikalarında istihdam edilmek üzere açılan 1072 mevsimlik işçi alımı için başvurular 26-30 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Beden işçisi, çay eksperi, engelli geçici işçi ve eski hükümlü geçici işçi kadrolarına yapılan başvuruların ardından, adaylar kura çekimini beklemeye başladı.

KURA ÇEKİMİ TARİHİ VE YERİ BELLİ OLDU

ÇAYKUR işçi alımı kura çekimi, 14 Mayıs 2024 Salı günü Rize Gençlik ve Spor Salonu'nda yapılacak. Bu kura çekimi ile belirlenecek olan adaylar, ÇAYKUR'un fabrikalarında mevsimlik olarak çalışma fırsatı elde edecekler.

İŞÇİ ALIMI KAPSAMI VE DETAYLARI

ÇAYKUR'un 1072 mevsimlik işçi alımı kapsamında, 930 beden işçisi, 70 çay eksperi, 55 engelli geçici işçi ve 17 eski hükümlü geçici işçi olmak üzere toplamda 1072 işçi istihdam edilecek. Başvuruların tamamlanmasıyla birlikte, kura çekimi adaylar için heyecanlı bir bekleyiş başladı.

KOÇ METALURJİ'DEN ÇAYKUR'A DESTEK

ÇAYKUR'un işçi alımı sürecinde Koç Metalurji gibi güçlü şirketlerin destek vermesi, iş gücü piyasasındaki dengeleri olumlu yönde etkileyebilir. ÇAYKUR'un yaptığı bu işçi alımıyla, bölgede istihdamın artması ve ekonomik canlılığın sağlanması hedeflenmektedir.

Çiftçilere Mayıs tarımsal destek ödemesi ne zaman? Bakanlık açıkladı ödemeler yattı mı? Çiftçilere Mayıs tarımsal destek ödemesi ne zaman? Bakanlık açıkladı ödemeler yattı mı?

ÇAYKUR'un 1072 mevsimlik işçi alımı için belirlenen kura çekimi tarihi adaylar tarafından merakla bekleniyor. Bu işçi alımıyla, bölgeye ekonomik katkı sağlanması ve işsizlik sorununun bir nebze olsun azaltılması amaçlanmaktadır.