Cansu Canan Özgen kimdir Aslen Nereli Kaç Yaşında?

Cansu Canan Özgen, 23 Eylül 1989 tarihinde İstanbul'da doğdu. Anne tarafı Erzurumlu, baba tarafı ise Selanik göçmeni olan Özgen, lise eğitimini Bayrampaşa Anadolu Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde beş hafta boyunca kömür madeninde staj yaparak işçilerle yeraltında çalıştı.

Tespih Tutkunları Adana'da Fuarda Buluştu ;Tespih Aşkı 350 Firmayı Bir Araya Getirdi Tespih Tutkunları Adana'da Fuarda Buluştu ;Tespih Aşkı 350 Firmayı Bir Araya Getirdi

Cansu Canan Özgen7878784

Cansu Canan Özgen’in televizyon kariyeri nasıl başladı?

Televizyonculuk kariyerine Beşiktaş TV'de stajyer olarak başlayan Cansu Canan Özgen, burada ekran önüne çıkarak uzun bir süre çeşitli programlar yaptı. Fanatik Beşiktaşlı olan Özgen, daha sonra Dialog İletişim Spikerlik ve Sunuculuk kursuna katılarak spikerlik eğitimi aldı. Bu dönemde Habertürk'te gece spikeri aranması üzerine başvurarak Habertürk TV’de çalışmaya başladı.

Cansu Canan Özgen54545478

Cansu Canan Özgen’in Habertürk kariyeri

2012 yılında Habertürk TV’ye geçiş yapan Özgen, geceleri spikerlik yaparken aynı zamanda okulunu sürdürdü. Habertürk’te izlenme rekorları kıran “Öteki Gündem” adlı programın sunuculuğunu üstlendi ve burada başarılı işlere imza attı. 17 Eylül 2018 tarihinde Habertürk TV’den ayrıldığını duyurdu.

Cansu Canan Özgen’in A Haber ve A Para’daki görevi

Habertürk’ten ayrıldıktan sonra A Haber kanalına geçen Cansu Canan Özgen, burada bir süre hafta sonu haber kuşaklarını sundu. 2019 yılının başında ise A Para kanalına transfer oldu ve burada "Gündem Dışı" programını sunmaya başladı. Program, Cuma geceleri yayınlanmaya devam etmektedir.

Cansu Canan Özgen8778784

Cansu Canan Özgen’in yazarlık kariyeri ve kitapları

Televizyon sunuculuğunun yanı sıra yazarlık da yapan Cansu Canan Özgen, Talha Uğurluel ile birlikte “Osmanlı’nın Şifreleri” adlı kitabı hazırladı. Ayrıca, Ramazan Kurtoğlu ile “Küresel Düzenin Şifreleri” ve “Türklerin Serüveni” gibi kitaplara imza attı. Özgen’in diğer eserleri arasında “Selçuklu'nun Şifreleri” ve “Türklerin Büyükleri” de yer alıyor.

Cansu Canan Özgen’in diksiyon eğitimi ve kişisel gelişimi

Cansu Canan Özgen, Can Gürzap ve Arsen Gürzap’ın kurduğu Dialog İletişim Spikerlik-Sunuculuk kursundan da mezun oldu. Diksiyon eğitimi sırasında kazandığı tecrübelerle medyada kendine yer edinen Özgen, bu alanda önemli bir kariyer elde etti.

Editör: Murat Serdar Yıldız