Resmi Gazete'nin 10 Temmuz sayısında yapılan atama kararlarıyla birlikte Çanakkale Valiliği'ne atanan Ömer Toraman, Türkiye'nin farklı illerindeki yöneticilik deneyimi ile tanınan bir isimdir.

Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı kimdir, aslen nereli? Adnan Selçuk Mızraklı neden tutuklandı? Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı kimdir, aslen nereli? Adnan Selçuk Mızraklı neden tutuklandı?

Ömer Toraman Kimdir?

1967 yılında Erzurum'un Tortum ilçesinde doğan Ömer Toraman, ilk ve ortaöğrenimini memleketi Erzurum'da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1988 yılında mezun olmuştur.

Kariyer Başlangıcı ve Görevleri

Ömer Toraman, memuriyet hayatına memleketi Erzurum'da Kaymakam adayı olarak başlamıştır. Sırasıyla Kastamonu Küre, Diyarbakır Eğil, Çorum Kargı ve Ankara Nallıhan Kaymakamlıkları görevlerinde bulunmuştur. Daha sonra Elazığ Vali Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

Üst Düzey Yöneticilik Görevleri

2011 yılından itibaren Hukuk Müşavirliği, Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı (KİHBİ) gibi önemli görevlerde bulunan Ömer Toraman, Tokat ve Kütahya Valilikleri gibi çeşitli illerde valilik yapmıştır. Ayrıca İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevini de üstlenmiştir.

Özel Hayatı ve Yetenekleri

İyi derecede İngilizce bilen Vali Ömer Toraman, evli ve üç çocuk babasıdır. Görev sürecinde sivil toplum kuruluşları ile yakın işbirliği içinde çalışmayı ilke edinmiştir.

Son Görev ve Çanakkale Valiliği

Elazığ Valiliği görevinden sonra Çanakkale Valisi olarak atanan Ömer Toraman, yeni görevinde Çanakkale'nin idari, sosyal ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Editör: Havva Andırır