İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yeni Zabıta Müdürü Metin Alper Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Mesleği Ne? İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yeni Zabıta Müdürü Metin Alper Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Mesleği Ne?

Can Kıraç Memleketi Neresi, Aslen Nereli? 

Can Kıraç, 22 Mayıs 1927'de Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki Atatürk Orman Çiftliği'nde dünyaya geldi. Babası, Türkiye'nin ilk ziraat mühendislerinden Ali Numan Kıraç, annesi ise Semiha Kıraç’tır. İsmini Mustafa Kemal Atatürk vermiştir. Çocukluğu, babasının çalışmaları nedeniyle taşındıkları Eskişehir'de geçti. İlköğrenimini Eskişehir'de tamamladıktan sonra, Galatasaray Lisesi’nde lise eğitimini tamamladı ve 1946 yılında mezun oldu. Yükseköğrenimini 1950 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde bitirdi. Üniversite yıllarında Türkiye Milli Talebeler Federasyonu'nun başkanlığını yaptı ve "Koruk" adında bir dergi çıkardı​.

Can Kıraç Ne İş Yapıyor Mesleği Ne?

1950 yılında Koç Holding’e bağlı Koç Ticaret AŞ'nin Otomobilcilik Şubesi’nde çalışmaya başlayan Kıraç, burada Bernar Nahum’un yanında görev aldı. 1957 yılında Egemak şirketine müdür yardımcısı olarak atandı ve 1958’de şirketin müdürü oldu. 1963 yılında Koç Holding’in kurucu ortaklarından biri oldu ve İstanbul’a dönerek holdingin otomotiv grubunda çalışmaya başladı. 1982’de Otomotiv Grubu Başkanlığı’na getirildi, 1984’te holdingin İdare Komitesi üyesi, 1987’de ise başkanı oldu. 1991'de 41 yıllık kariyerini noktalamak üzere emekli oldu. Emekliliği sonrası Vehbi Koç Vakfı İdare Heyeti üyeliği yaptı ve Koç Üniversitesi'nin kuruluşuna katkıda bulundu .

Can Kıraç Eserleri ve Yayınlar

Can Kıraç’ın yazdığı eserler arasında “Anılarımla Patronum Vehbi Koç” (1995), “Anılar Olaylar” (2004) ve “Kolajlı Taşlamalar” (2004) yer almaktadır. Bu eserler, onun iş dünyasındaki tecrübelerini ve anılarını yansıtmaktadır. Ayrıca, Mehmet Gündem tarafından yazılan “Can Kıraç Antika Adam” ve “Can Kıraç Eldivensiz Adam” adlı biyografik kitaplar da bulunmaktadır​.

Can Kıraç Neden Öldü?

Can Kıraç, 96 yaşında hayatını kaybetti. Yaşına bağlı olarak son dönemde sağlık sorunları yaşadığı biliniyordu. Resmi açıklamalara göre, ölümünün kesin nedeni belirtilmemiştir. Ancak, uzun ve dolu dolu geçen bir yaşamın ardından doğal sebeplerle vefat ettiği ifade edilmiştir​.

Editör: Murat Serdar Yıldız