Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? Kadir Aydar'a neden siyasi yasak getirildi? Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? Kadir Aydar'a neden siyasi yasak getirildi?

SGK'dan Çalışan Anneler İçin 325 Euro Destek Başvurusu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nin ikinci fazını hayata geçiriyor. Çalışan annelere sağlanacak olan 325 Euro destek başvuruları, şartları ve ödemelerin tarihleri merak konusu oldu. İşte detaylar:

Başvuru Süreci ve Şartları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, proje kapsamında başvuruların e-Devlet üzerinden yapılabileceğini duyurdu. Başvuruların nasıl yapılacağına dair bilgilendirme için e-Devlet üzerinde özel bir başvuru ekranı oluşturuldu.

Proje kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir'de 12 ay boyunca çalışan annelere 325 avro (11.339 TL) destek sağlanacak. Projeden toplamda 7 bin kadın faydalanacak. Başvurular, çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan ve 0-36 ay arasında çocuğu olan annelere yönelik gerçekleştirilecek.

Kimler Başvuru Yapabilir?

Avrupa Birliği'nin finansman desteği sağladığı projede, çocuk bakımı nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan annelerin desteklenerek kayıtlı istihdamda kalmaları veya istihdama katılmaları hedefleniyor. Bu kapsamda, çalışan ve çocuğu olan annelerin projeden yararlanabilmesi amaçlanıyor.

Bu destek programıyla çalışan annelerin ekonomik ve sosyal açıdan güçlenmesi, çocuk bakım hizmetlerinin kalitesinin artırılması ve kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi hedefleniyor. Başvuru süreci ve şartlarıyla ilgili detaylı bilgilere SGK'nın resmi internet sitesinden ve e-Devlet üzerinden ulaşılabilir.
 

Editör: Havva Andırır