Ayetullah Ali Hamaney kaç yaşında, evli mi ve kimdir, çocuğu var mı? Ayetullah Ali Hamaney kaç yaşında, evli mi ve kimdir, çocuğu var mı?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) için geri sayım sürerken, öğrencilerin gözü sınav giriş belgelerindeydi. 16 Nisan 2024 tarihinde erişime açılan İOKBS sınav giriş belgeleri, öğrencilere sınav günü ve saatine dair önemli bilgiler veriyor.

Sınav Tarihi ve Detayları

İOKBS, 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik olarak düzenleniyor ve bu yıl 21 Nisan 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek. Sınav, Türkiye saatiyle 10.00'da tüm sınav merkezlerinde aynı anda başlatılacak ve tek oturum şeklinde düzenlenecek.

Sınav Giriş Belgeleri Nasıl Alınır?

İOKBS sınav giriş belgeleri, Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden e-Devlet'e bağlı olarak erişime açıldı. Öğrenciler, bu sistem üzerinden sınav günü ve sınav merkezi gibi bilgileri öğrenebilirler. Ayrıca sınav giriş belgelerini kayıtlı oldukları okullardan da alabilirler.

Sonuçlar ve Duyuru

İOKBS sonuçları, 17 Mayıs 2024 tarihinde www.meb.gov.tr adresi üzerinden açıklanacak. Öğrenciler, bu tarihte sonuçları öğrenerek bursluluk sınavı sürecini tamamlayacaklar. Bu yıl, öğretim yılının bitmesinden önce yapılacak olan İOKBS, öğrencilerin güncel bilgileriyle sınava girmelerini sağlayacak ve yaz tatili öncesinde gerçekleştirilecek.