Nevşehir'de, gurbetçi kadınları hedef alan bir dolandırıcılık çetesi tespit edildi. Çete lideri H.K. ve birlikte hareket eden sekiz kişi, Almanya ve Türkiye'de yaşayan kadınları çeşitli vaatlerle dolandırdı. Gülşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başlatılan soruşturma neticesinde, dolandırıcılık faaliyetlerinin kapsamı gün yüzüne çıktı.

Nasıl Bir Tuzak Kuruldu?

H.K., kendisini Almanya'da Mercedes-Benz Daimler şirketinde çalışan biri olarak tanıtarak mağdurların güvenini kazandı. Dolandırıcılık süreci, evlilik vaadiyle samimiyet kurarak devam etti. Çete üyeleri, gurbetçi kadınları Türkiye’ye çağırarak, sahte belgelerle dolandırıcılığın alt yapısını oluşturdu. Kadınların Türkiye'ye gelmeleri sağlandığında ise lüks otellerde konaklatılarak, pahalı cep telefonları aldırıldı. Tüm bunların ardından, otomobil satın alımı esnasında yapılacak ödemelerin iade edileceği vaadiyle daha fazla harcama yapmaları sağlandı.

6710C742811E5C66712B2F87

Dolandırılan Kadınların Sayısı Ne Kadar?

İlk belirlemelere göre, bu yöntemlerle yaklaşık 90 gurbetçi kadın dolandırıldı. Şikayetçi olan beş kadın, toplamda yaklaşık 1 milyon Euro ve 10 milyon TL kaybetti. Çetenin, elde ettiği toplam suç gelirinin ise 50 milyon Euro civarında olduğu tahmin ediliyor. Dolandırıldıklarını anlayan kadınlar, şikayetçi olmaya çalıştıklarında ise tehdit ve şantaj ile karşılaştılar.

275 Kontenjanlı TBMM Sürekli İşçi Alım İlanı: TBMM personel alımı başvurusu nasıl, nereden yapılır? TBMM personel alımı başvuru şartları nedir, sonuçlar ne zaman açıklanacak? 275 Kontenjanlı TBMM Sürekli İşçi Alım İlanı: TBMM personel alımı başvurusu nasıl, nereden yapılır? TBMM personel alımı başvuru şartları nedir, sonuçlar ne zaman açıklanacak?

6710C74F811E5C66712B2F89

Operasyonun Detayları Neler?

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, çete üyelerini hem teknik hem de fiziki olarak takip etti. Yaklaşık yedi aylık bir çalışmanın ardından, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda H.K. ve çeteye dahil sekiz kişi yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca, aramalarda sahte plakalar ve dijital materyaller ele geçirildi.

Editör: Havva Andırır