Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde meydana gelen şiddetli yağışların yol açtığı sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 76'ya yükseldi. Ayrıca, kaybolanların sayısı da 103'e çıktı. Eyalet Valisi Eduardo Leite, bu sellerin eyalet tarihindeki en yıkıcı olay olduğunu belirtti.

CAN VE MAL KAYIPLARI DEVAM EDİYOR

Hafta başından bu yana devam eden şiddetli yağışlar, Rio Grande do Sul eyaletinde büyük can ve mal kayıplarına neden oldu. Eyalet Sivil Savunma yetkilileri, ölenlerin sayısının 76'ya, kaybolanların sayısının ise 103'e yükseldiğini açıkladı.

DEVLET BAŞKANI SİLVA'DAN AÇIKLAMA

Felaket bölgesini ziyaret eden Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, insani yardımların ulaştırılmasında engel olmadığını belirtti. Ayrıca, çöken yolların ve kamu binalarının yeniden inşa edileceğini vurguladı. Silva, "Bürokrasi bu eyaleti yeniden kazanmamıza engel olamayacak. Daha fazla yağmur yağmaması için Tanrı'ya dua ediyorum." şeklinde konuştu.

YÜZ BİNLERCE KİŞİ ETKİLENDİ

Sellerden 421 bin kişi olumsuz etkilendi, 115 kasabada telefon ve internet hizmeti verilemiyor. Evlerin ve arazilerin sular altında kalması nedeniyle binlerce kişi kasabaları terk etti. Ancak halen ulaşılamayan kasabalar olduğu için ölü ve kayıp sayısının daha da artmasından endişe ediliyor.

19-20 Mayıs okul, dershane ders var mı, tatil mi edildi? 19-20 Mayıs okul, dershane ders var mı, tatil mi edildi?

FELAKET DURUMU İLAN EDİLDİ

Rio Grande do Sul Valisi Eduardo Leite, trajedinin büyüklüğü nedeniyle 180 günlüğüne "felaket durumu" ilan ettiklerini ve insanların tahliyesi için ciddi gayret gösterdiklerini söylemişti. Durumun devam etmesi üzerine, bölge halkının güvenliği ve yardım ulaştırılması için çalışmalar sürdürülüyor.