28 Nisan 1990 doğumlu Brezilyalı voleybolcu Roberta Ratzke, uluslararası voleybol arenasında tanınmış bir isimdir. Şu anda Türkiye'nin Türk Hava Yolları takımında pasör olarak görev yapan Ratzke, voleybol kariyerinde birçok ulusal ve uluslararası başarıya imza atmıştır. Brezilya Kadın Milli Takımı'nın önemli oyuncularından biri olarak da bilinen Ratzke, voleybolseverler tarafından yakından takip edilmektedir.

Roberta Ratzke Kariyerine Nasıl Başladı?

Roberta Ratzke'nin voleybol kariyeri, 2006 yılında São Caetano/Mon Bijou'da başlamıştır. Ardından Mackenzie Esporte Clube ve Esporte Clube Pinheiros'da önemli başarılar elde etmiştir. 2010 yılında Sesc-RJ/Flamengo'ya transfer olan Ratzke, burada Brezilya Ligi şampiyonlukları ve kupa zaferleri yaşamıştır. 2019-2021 yılları arasında Osasco/Audax'ta, 2021-2024 yılları arasında ise Polonya'nın ŁKS Commercecon Łódź takımında oynamıştır. 2024 yılından itibaren Türk Hava Yolları'nda profesyonel kariyerine devam etmektedir.

Al Ahli Dubai-Al Hussein maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Al Ahli Dubai-Al Hussein maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Al Ahli Dubai-Al Hussein maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Al Ahli Dubai-Al Hussein maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir?

Roberta Ratzke'nin Ödülleri ve Başarıları Nelerdir?

Roberta Ratzke'nin kulüp ve milli takım kariyerinde elde ettiği birçok ödül ve başarı bulunmaktadır. Sesc-RJ/Flamengo'da kazandığı Brezilya Ligi şampiyonlukları ve Polonya'da elde ettiği Polonya Ligi Şampiyonluğu, bunların başında gelir. Milli takım düzeyinde ise FIVB Dünya Grand Prix, Güney Amerika Kadınlar Voleybol Şampiyonası ve Olimpiyatlar gibi büyük organizasyonlarda elde ettiği başarılar dikkat çekmektedir. Ayrıca, bireysel ödüller arasında 2017 Montreux Volley Masters'ta En İyi Pasör ve 2023 Güney Amerika Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda En İyi Pasör ödülleri bulunmaktadır.

Editör: Havva Andırır