Prof. Dr. [İsim], 1993 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İ.T.Ü.) Sakarya Mühendislik Fakültesi Metalurji Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur. Ardından Sakarya Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans eğitimini 1995 yılında tamamlamıştır. Doktora eğitimini ise 1995-2000 yılları arasında Sakarya Üniversitesi ve Florida State Üniversitesi'nde gerçekleştirmiştir.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik Kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? 

2001 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak akademik kariyerine başlamış, 2002 yılında Japonya’nın Nagoya şehrindeki Uluslararası Süperiletkenlik Araştırma Laboratuvarında doktora sonrası çalışmalar yapmıştır. Aynı yıl Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Yardımcı Doçent Doktor unvanını kazanmış, 2005 yılında Doçent Doktor unvanına yükselmiştir. 2006 yılında Almanya’nın Dresden şehrindeki Leibniz-Enstitüsü'nde kısa dönem misafir araştırmacı olarak bulunmuştur. 2010 yılında TÜBİTAK Danışma Kurulu Üyeliğine seçilmiş ve aynı yıl içinde Dokuz Eylül Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümüne Profesör olarak atanmıştır.

Araştırma ve Yayınları Neler?

Prof. Dr. Erdal Çelik  termal sprey, sır, yalıtkan, yarıiletken, süperiletken, elektro-optik, manyetik, alev geciktirici, radar absorblayan, antibakteriyel, ısı yayan, kendi kendini temizleyen ve kendi kendini tamir eden malzemeler konularında 512 eser üretmiştir. Bu eserler arasında 175 uluslararası dergide yayımlanan makale, 43 basımda ve incelemede olan makale, 37 ulusal dergide yayımlanan makale, 172 uluslararası konferans bildirisi, 16 ulusal konferans bildirisi, 5 davetli makale, 2 çalıştay, 45 rapor, 17 patent ve 3 kitap bölümü bulunmaktadır.

YKS Ek Tercih Sonuçları Son Dakika Açıklandı mı ne zaman açıklanacak? 2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman ve Hangi Gün İlan Edilecek? YKS Ek Tercih Sonuçları Son Dakika Açıklandı mı ne zaman açıklanacak? 2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman ve Hangi Gün İlan Edilecek?

Çalışmaları toplamda 2650 atıf almış, bazı makaleleri 30 h-indeks ve 91 i10-indeks gibi yüksek atıf oranlarına ulaşmıştır. Ayrıca çok sayıda dergide hakemlik yapmış ve araştırma aktiviteleri olarak 2 Post-doc, 23 doktora (14’ü tamamlanmış, 9’u devam eden), 32 yüksek lisans (25’i tamamlanmış, 7’si devam eden) ve 60 lisans öğrencisini akademik hayata kazandırmıştır.

Editör: Mehmet Çetil