2024-2025 eğitim öğretim yılı için Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) kayıt işlemleri, 12-29 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Bu süre zarfında öğrenciler, genel zihinsel yetenek, resim ve müzik yetenekleri doğrultusunda değerlendirilip, BİLSEM merkezlerine kayıtlarını yapabileceklerdir. Bu kayıt dönemi, öğrencilerin bireysel değerlendirme sonuçlarına göre BİLSEM merkezlerine yerleştirilmeleri için kritik bir aşamadır.

BİLSEM Kayıtları Nasıl Yapılır?

BİLSEM kayıtları, ilgili il ve ilçelerdeki bilim ve sanat merkezlerinde yapılacaktır. Kayıt işlemlerinin başlamasıyla birlikte, öğrenciler ve veliler, kayıt işlemleri için belirtilen tarihler arasında gerekli belgelerle birlikte ilgili BİLSEM merkezlerine başvuruda bulunmalıdır. Kayıt süreci, öğrencilerin kişisel ve akademik bilgileri doğrultusunda gerçekleştirilecek olup, doğru ve eksiksiz bilgi sağlanması önem taşımaktadır.

BİLSEM Kayıt İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

BİLSEM kayıtları için gerekli belgeler şunlardır:

Dikey Geçiş Sınavı Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman? DGS Tercihi Yapmak İçin Aday İşlemleri Sistemi Giriş Linki ve Tercih Detayları Neler? Dikey Geçiş Sınavı Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman? DGS Tercihi Yapmak İçin Aday İşlemleri Sistemi Giriş Linki ve Tercih Detayları Neler?

Kazandı Belgesi Çıktısı: BİLSEM’e kabul edilen öğrencilerin, başarı durumlarını gösteren belge.
Öğrenci Belgesi: Öğrencinin kayıtlı olduğu okuldan alınacak ve öğrencinin resmi çıkış saatini gösterir belge.
İkametgâh Belgesi: Öğrencinin ikamet ettiği adresi doğrulayan resmi belge.
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Öğrencinin kimliğini doğrulayan belgenin fotokopisi.
Vesikalık Fotoğraf: İki adet güncel vesikalık fotoğraf.
Kayıt Formu: BİLSEM kayıt işlemi için doldurulması gereken form.
Sosyal Medya Veli İzin Belgesi: Sosyal medya ve diğer dijital platformlarda veli izni belgesi.
Veli Muvafakat Belgesi: Velinin, çocuğun BİLSEM programına katılmasını onayladığını belirten belge.
Taahhütname: Kayıt süreci ve BİLSEM kurallarına uyulacağına dair imzalanacak belge.

İtiraz Süreci

Bireysel değerlendirme sonuçlarına itiraz etmek isteyenler için 12-16 Ağustos 2024 tarihleri arasında e-İtiraz Modülü üzerinden başvuru yapılabilecektir. İtiraz işlemleri, MEB tarafından sağlanan https://eitiraz.meb.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilebilir.

Editör: Havva Andırır