Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bedelli askerlik ücretinin Temmuz ayı itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncelleneceğini duyurdu. Ocak-Haziran dönemi için belirlenen bedelli askerlik ücreti 182 bin 609 TL olarak açıklanmıştı. Ancak Temmuz ayı başında, yeni memur aylık katsayısı üzerinden hesaplanacak olan yeni bedelli askerlik ücretleri resmi olarak güncellenecek.

MSB'den Yapılan Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bedelli askerlik ücretinin 1 Temmuz 2024 itibarıyla memur aylık katsayısına göre yeniden hesaplanacağı belirtildi. Bu doğrultuda, mevcut 240 bin TL'lik bedel, yeni memur aylık katsayısı olan 0,760871'e göre yeniden hesaplanacak. Bakanlık, bu güncellemeyle birlikte askerlik yapmak isteyenler için geçerli olan yeni bedelli ücretleri belirlemiş olacak.

Çılgın Sayısal Loto Çekiliş Sonuçları Son Dakika: 14 Eylül 2024 Çılgın Sayısal Loto'da kazanan numaralar ile Çılgın Sayısal Loto sonuçları sorgulama ekranı! Çılgın Sayısal Loto Çekiliş Sonuçları Son Dakika: 14 Eylül 2024 Çılgın Sayısal Loto'da kazanan numaralar ile Çılgın Sayısal Loto sonuçları sorgulama ekranı!

Enflasyon ve Zam Oranlarının Etkisi

Temmuz ayında TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon rakamları ve ara dönem emekli ve memur zam oranları, yeni bedelli askerlik ücretlerinin belirlenmesinde belirleyici olacak faktörler arasında yer alıyor. Bu verilerin kesinleşmesiyle birlikte, kamuoyu yeni bedelli askerlik ücretlerini öğrenmiş olacak.

Editör: Havva Andırır