A Milli Takım'ın yıldız oyuncusu Hakan Çalhanoğlu, Bayern Münih'in radarına girdi. İtalyan basını, Inter'in Hakan Çalhanoğlu için belirlediği bonservis bedelini duyurdu. Bayern Münih'in bu bedeli karşılaması halinde, Hakan Çalhanoğlu, en yüksek bonservis bedeli ödenen Türk oyuncu olarak tarihe geçecek ve Arda Turan'ı geride bırakacak.

Alanyaspor-Hatayspor  maçı (15 Eylül 2024) Taraftarium, İdman Tv, Taraftarium24, +, beIN Sports Tod TV, Bein Sports 2, S Sport Plus  beIN Sports 1 Alanyaspor-Hatayspor maçı (15 Eylül 2024) Taraftarium, İdman Tv, Taraftarium24, +, beIN Sports Tod TV, Bein Sports 2, S Sport Plus beIN Sports 1

İtalya'da Şampiyonluk ve Yılın En İyi Orta Sahası

Hakan Çalhanoğlu, Inter'de geçirdiği başarılı sezonlar ile dikkat çekti. 2022-2023 sezonunda Inter ile Şampiyonlar Ligi finaline çıkan ve Serie A şampiyonluğu yaşayan Çalhanoğlu, aynı sezon İtalya Süper Kupası'nı da kazanma başarısı gösterdi. 2023-2024 sezonunda ise tüm kulvarlarda toplamda 40 maça çıkıp 15 gol atarak İtalya Serie A'da yılın en iyi orta sahası seçildi.

Bayern Münih'in İlgisi ve Görüşmeler

Hakan Çalhanoğlu'nun Inter'deki başarılı performansı, Bayern Münih'in dikkatini çekti. Teknik direktörlüğe Vincent Kompany'yi getiren Alman devi, Hakan Çalhanoğlu'nu kadrosuna katmak için resmi görüşmelere başladı. İtalyan spor sitesi La Gazzetta dello Sport'a göre, Inter, Hakan Çalhanoğlu için 70 milyon euro talep ediyor. Bu rakamın pazarlık başlangıcı olduğu ve Bayern Münih'in bu bedeli karşılaması halinde, Hakan Çalhanoğlu'nun en yüksek bonservis bedeli ödenen Türk oyuncu olarak tarihe geçeceği belirtildi.

Menajer Görüşmeleri ve Inter'in Tepkisi

Hakan Çalhanoğlu'nun menajeri Stipic'in, Almanya'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası sırasında Bayern Münih'li yetkililerle iki kez görüştüğü bildirildi. Inter'in bu görüşmelerden rahatsız olduğu ve transfer görüşmeleri için kısa süre içinde Almanya'ya gitmeyi planladığı belirtildi. Çalhanoğlu'nun da kısa süre içinde kararını açıklayacağı ifade edildi.

Arda Turan'ın Rekorunu Kıracak mı?

Inter'in Hakan Çalhanoğlu için belirlediği 70 milyon euroluk bonservisin Bayern Münih tarafından karşılanması halinde, Hakan Çalhanoğlu, en yüksek bonservis bedeli ödenen Türk oyuncu olarak Arda Turan'ı geride bırakacak. Arda Turan, Temmuz 2015'te 34 milyon euroya Atletico Madrid'den Barcelona'ya transfer olmuştu.

Editör: Zeliha YAKUT