ON NUMARA SONUÇLARI SON DAKİKA: 13 Eylül 2024 On Numara çekilişinde büyük ikramiye kazandıran numaralar hangileri? ON NUMARA SONUÇLARI SON DAKİKA: 13 Eylül 2024 On Numara çekilişinde büyük ikramiye kazandıran numaralar hangileri?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'de Selçuk, Menderes ve Çeşme ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarının kontrol altına alındığını duyurdu. Yangınların insan kaynaklı olduğunu belirten Bakan Yumaklı, Çeşme'deki yangının bir sigara izmaritinden çıktığını ve bu sebeple ilgili kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Yangınların Kontrol Altına Alındığı Bildirildi

Bakan Yumaklı, Selçuk, Menderes ve Çeşme'deki yangınların tamamının kontrol altına alındığını ifade etti. Gazetecilere yaptığı açıklamada, yangınlara gece boyunca müdahale edildiğini ve şu anda her üç yangının da söndürüldüğünü belirtti. Bu gelişmenin, bölgedeki can ve mal kaybını önlemek adına önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Yangınların Çıkış Nedenleri Araştırılıyor

Yangınların çıkış nedenlerinin valilik ve kolluk güçleri tarafından detaylı bir şekilde araştırıldığını dile getiren Bakan Yumaklı, Menderes'deki yangının bir hobi bahçesinde başladığını ve bu yangınla ilgili sorumluların gözaltına alındığını açıkladı. Ayrıca Çeşme'deki yangının sigara izmaritinden çıktığını belirterek, bu olayla ilgili olarak da bir kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Ağır Müeyyidelerle Karşılaşacaklar

Yangınlara sebep olan kişilerin, bilinçli ya da bilinçsiz, hata veya ihmal sonucu olsa dahi çok ağır müeyyidelerle karşılaşacaklarını belirten Bakan Yumaklı, bu tür olayların ormanları ve çevreyi ciddi şekilde tehdit ettiğini vurguladı. Can ve mal kaybı gibi sonuçlara neden olabilecek her türlü yangının önlenmesi için yoğun çaba harcandığını ve bu konuda halkın da duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

Editör: Havva Andırır