Bahar temizliği diyeti, vücudunuzu temizlemek ve mevsim geçişlerinde enerjinizi artırmak için harika bir yöntemdir. Bu diyette işlenmiş gıdalar, alkol, şeker, aşırı yağlı ve işlenmiş gıdalar gibi zararlı maddelerden uzak durarak doğal ve sağlıklı beslenmeyi hedeflersiniz. Su ve bitki çayları gibi içeceklerle vücudunuzu temizlemek ve metabolizmanızı hızlandırmak da önemlidir.

Z933Byzcgpxf74Ngzdijvbbn3Qvtkg8G (2)

ASAT Antalya 16 Mayıs su kesintisi olan ilçelerin listesi, su kesintisi sorgulama! ASAT Antalya 16 Mayıs su kesintisi olan ilçelerin listesi, su kesintisi sorgulama!

Detoks diyetinde genellikle meyve, sebze, yeşil çay, bitki çayları, ve süper besinler gibi sağlıklı ve temiz besinleri tercih edersiniz. Bu besinler vücudunuzun toksinlerden arınmasına ve sağlıklı bir şekilde yeniden dengelenmesine yardımcı olur.

Depositphotos 171916086 Stock Ph

Detoks diyeti örnek bir menüyle de desteklenir. Kahvaltıda kefirtox veya detoks bowl gibi sağlıklı seçenekler, öğle ve akşam yemeğinde sebze ağırlıklı beslenme, ara öğünlerde ise meyve veya enerji veren smoothie gibi alternatifler bulunur. Ödem atıcı çorba gibi detoks etkili çorba tarifleri de detoks diyetinin önemli bir parçasıdır.

682

Unutmayın, herkesin vücut yapısı ve ihtiyaçları farklıdır. Bu nedenle detoks diyetine başlamadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir. Sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleriyle vücudunuzu temizleyebilir, enerjinizi artırabilir ve daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilirsiniz.

680

Yaz aylarına daha fit, enerjik ve keyifli girmek için hazır mısınız? O zaman bedeninizde bahar temizliği yapacak pratik “detoks menüsü” ile tanışmanın tam zamanı! Amacımız vücudun temizlik organlarını maksimum faaliyete geçirmek ve bu sayede bahar yorgunluğu ile de baş etmek olacak.

676

Kimin Detoksifikasyona İhtiyacı Var?

Mevsim geçişlerinde kendinizi çok halsiz mi hissediyorsunuz? Akşamları sakinleşmek için 1-2 kadeh alkol mü almaya ihtiyacınız var? Sürekli bir şeyler mi unutuyorsunuz? Kendinizi yorgun ve mutsuz mu hissediyorsunuz? Gün içinde enerjiniz sürekli olarak düşük mü? Endişe, kaygı, depresyon hali sık mı oluyor? Kabızlık, şişkinlik ve gaz sıklıkla yaşadığınız sorunlardan mı? Kilonuz normal ama göbek bölgenizde yağlanma mı var? Bitmeyen bir yeme isteğiniz mi var?

678

Bu sorulardan en az üç tanesine cevabınız “evet” ise sizin de vücudunuzu arındırmaya ihtiyacınız var demektir.

Vücudu Temizlemek İçin Nasıl Detoks Yapmalıyız?

Detoksifikasyonu sağlamak için bağırsakları harekete geçirmek ve bolca idrara çıkmak şart. Bunun için yedikleriniz kadar içtikleriniz de değişecek. Bağışıklık ve detoks sistemini güçlendirmek için detoksifikasyona yardımcı etkili süper besinleri diyetlere eklerken, kirletici herşeyden bir süre uzak duracağız.

Z933Byzcgpxf74Ngzdijvbbn3Qvtkg8G (3)

Detoks Diyet İpuçları:

  • Temiz Beslenin: İşlenmiş gıdaları, katkı maddelerini, koruyucuları hayatınızdan çıkarın. Doğanın bize sunduğu besinleri mevsiminde ve doğru miktarda tüketmek temel ilkeniz olsun.
  • Bol Su ve Bitki Çayı İçin: Detoks sürecinde ve diğer zamanlarda kazanmamız gereken en doğru alışkanlık, su içmektir. Ama önemli nokta ise suyun canlanmasını sağlamak! Su içine ekleyeceğiniz salatalık, limon, zencefil, nane ve biberiye yaprakları ile suyu canlandırıp vücutta biriken toksinleri atmasına yardımcı olursunuz. Ayrıca bitki çayları ise vücudunuzda biriken ödemi atmanızda ve metabolizmanızın hızlanmasında destek olur.
  • Detoksun Süper Besinlerine Mutfaklarda Daha Çok Yer Verin: Özellikle; yeşil elma, ananas, böğürtlengiller, kivi, papaya, kabak, kuşkonmaz, enginar, semizotu, lahana, dereotu, maydanoz, nane, limon, brokoli, taze zencefil, baharatlar, chia tohumu, çörek otu, keten tohumu gibi besinleri tüketin.
  • Depositphotos 154231928 Stock Ph

Detoks Diyet Örnek Menü:

Kahvaltı: Kefirtox (3 kez), Detoks Bowl (2 kez), “Enerjik Sabahlar” Salatası (3 kez)

Öğle: Etsiz sebze yemeği (doyacak kadar yiyin) ve yoğurt

İkindi: 1 yeşil elma ve 10 çiğ badem (3 kez), Enerji veren Smoothie (4 kez)

Akşam: 5 yemek kaşığı mercimekli ve brokoli filizli Salata (2 kez), limitsiz zeytinyağlı Enginar (2 kez), doyacak kadar Buharda somon/levrek ve koyu yeşil salata (2 kez), limitsiz Ödem atıcı çorba (1 kez)

Ara Öğün: Rezene/Ihlamur/Papatya çayı (6 adet kiraz sapı ile demleyin)

Detoks Çayı Tarifi: 1 yemek kaşığı yeşil çay, 1 tatlı kaşığı mate, 15 kiraz sapı, 5 karanfil, 1 tatlı kaşığı funda yaprağı, 1 çubuk tarçın, 1 yemek kaşığı elma/limon kurusu veya taze elma dilimleri (tüm malzemeler 1 litre sıcak suda 5 dakika demlenir, süzülüp içilir)

679