Azerbaycan'ın Karabağ bölgesine 2020'deki savaşın ardından konuşlandırılan Rus barış gücünün çekilme süreci tamamlandı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 27 Eylül 2020'de başlayan ve 44 gün süren 2. Karabağ Savaşı'nın ardından geçici olarak bölgeye yerleştirilen Rus barış gücü, bölgeden çekilmiş durumda. Rus askerlerinin ayrılmasının ardından Azerbaycan bayrağının göndere çekildiği bildirildi.

Rus Baris Gucu Karabagdan Cekild

Karabağ Savaşı'nın sona ermesiyle birlikte, 10 Kasım 2020'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında üçlü bir bildiri imzalanmıştı.

Karabag K4O8 Cover

Çılgın Sayısal Loto Çekiliş Sonuçları Son Dakika: 14 Eylül 2024 Çılgın Sayısal Loto'da kazanan numaralar ile Çılgın Sayısal Loto sonuçları sorgulama ekranı! Çılgın Sayısal Loto Çekiliş Sonuçları Son Dakika: 14 Eylül 2024 Çılgın Sayısal Loto'da kazanan numaralar ile Çılgın Sayısal Loto sonuçları sorgulama ekranı!

Bu bildiriye göre, Dağlık Karabağ'a geçici olarak Rus barış gücü birlikleri konuşlandırılmıştı ve Rus birliklerinin görev süresi 2025 yılına kadar planlanmıştı.

Rus Baris Gucu Daglik Karabagdan

Ancak Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus birliklerin görev süresinin dolmadan çekilmesi kararı almışlardı.

S H N5X Cj M R Ee Yd L S E G U F Uqw
Rus askerlerinin çekilme süreci, 17 Nisan'da Kelbecer ilindeki Hudavend Manastırı'ndan ayrılarak başlamıştı. Bu gelişmelerle birlikte, bölgedeki askeri durumda önemli değişiklikler yaşanmış ve Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde kontrolü artmıştır.

Editör: Ali Çakar