Ankara'da görev yapmış olan eski Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Aslan, rüşvet ve mal varlığı bildirim kanununa muhalefet suçlamalarıyla yargılanmak üzere dava açıldı. İddianameye göre, Aslan'a, suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan tarafından 250 bin dolar rüşvet teklif edildiği, ayrıca 2019 yılında Kaplan'ın doğum günü için 10 bin euro değerinde Rolex marka saat aldırdığı belirtiliyor.

Dilruba Kayserilioğlu’ndan Erdoğan’a Sert Yanıt: ‘Narin Katledilmişken, Gündem Ben Miyim? Dilruba Kayserilioğlu’ndan Erdoğan’a Sert Yanıt: ‘Narin Katledilmişken, Gündem Ben Miyim?

Rüşvet ve Saat Alımı İddiaları

İddianamede yer alan bilgilere göre, Ayhan Bora Kaplan'ın ifadesine göre, Alp Aslan kendisinden 250 bin dolar rüşvet istemiş ve sevgilisi için Rolex marka saat alımı konusunda baskı yapmıştı. Kaplan'ın bu iddiaları üzerine yapılan araştırmada, Rolex marka saatin alındığı mağazadan fatura temin edilmiş ve saatin alındığı tarih ile Aslan'ın sevgilisinin doğum günü tarihi uyuştuğu tespit edilmiş.

Mal Bildirim Kanunu İhlali ve Diğer Suçlamalar

Aslan ve beraberindeki diğer sanıkların, mal varlığı bildirim kanununa aykırı hareket ettikleri ve rüşvet suçunu işledikleri iddia ediliyor. İddianamede, Aslan'ın sahip olduğu mal varlığı detaylarıyla ilgili olarak da MASAK raporlarına yer verilmiş. Rapora göre, Aslan'ın mal varlığı ile yaptığı harcamaların mali profili arasında uyumsuzluklar bulunduğu belirtilmiş ve yasal geliri ile açıklanamayacak düzeyde mali varlığa sahip olduğu iddia edilmiş.

Ömür Boyu Kamu Hizmetinden Men Talebi

Aslan ve diğer sanıklar hakkında, suçlamaların yanı sıra ömür boyu kamu hizmetinden men edilmeleri talep edilmiş. Ayrıca şüphelilerin sahip oldukları mal varlıklarının suçtan kaynaklanan değerlerini aklama iddialarıyla da ayrıca soruşturma yürütüldüğü ve bu kapsamda mal varlıklarına el konulması talep edilmiş.

Soruşturma Süreci ve İlerleyen Aşamalar

Ankara Memur Suçları Bürosu tarafından hazırlanan 10 sayfalık iddianame, rüşvet ve mal bildirim kanununa aykırılık suçlarıyla ilgili detaylı bir şekilde delillendirilmiş durumda. Aslan ve diğer sanıkların durumu, ilerleyen süreçte yapılacak yargılama ve mahkeme süreciyle netlik kazanacak.

Editör: Havva Andırır