Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda öğrencilerin yediği tavuklu pilavın ardından yaşananlar büyük endişe yarattı. Öğrencilerin akşam saatlerinde fenalaşması üzerine durum hemen sağlık ekiplerine bildirildi. Hastaneye kaldırılan öğrenci sayısı 48'e yükseldi. Şimdiye kadar tedavi altına alınan öğrencilerden bazıları taburcu edilirken, hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Tavuklu Pilavdan Sonra Kusmalar Başladı

3 fay hattında büyük deprem riski! O fay hattı için Naci Görür, ‘zaman gelirse tehlikelidir’ dedi! 3 fay hattında büyük deprem riski! O fay hattı için Naci Görür, ‘zaman gelirse tehlikelidir’ dedi!

Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda öğleden sonra 5. sınıf öğrencileri tarafından tüketilen tavuklu pilavın ardından öğrencilerde mide bulantısı ve kusma şikayetleri başladı. Durumun ciddiyetini fark eden okul yetkilileri ve öğretmenler hemen sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ambulanslarla öğrenciler Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı.

Veliler Okula Akın Etti

Çocuklarının sağlık durumu hakkında endişelenen aileler, okula akın etti. Bazı veliler, çocuklarını okuldan alarak hastaneye götürdü. Hastaneye kaldırılan öğrencilerden bazıları tedavi altına alınırken, bazıları ise taburcu edildi.

Soruşturma Başlatıldı

Öğrencilerin durumlarıyla ilgili olarak başlatılan soruşturma devam ediyor. Sağlık ekipleri ve yetkililer, öğrencilerin zehirlenme sebebinin ne olduğunu belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.