Avustralya'nın Batı Avustralya eyaletinde, Perth'in güneyindeki Dunsborough sahilinde yaklaşık 160 pilot balina karaya vurdu. Kurtarma çalışmaları devam ederken, 28 balinanın öldüğü tespit edildi.

Araç sahipleri 32 bin lira ceza ödemek istemiyorsanız hemen yaptırın! Tüm araçlarda artık mecburi... Araç sahipleri 32 bin lira ceza ödemek istemiyorsanız hemen yaptırın! Tüm araçlarda artık mecburi...

KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 

South West Parklar ve Yaban Hayatı Servisi (PWS), kıyıya vuran balinalardan 28'inin öldüğünü açıkladı. Balinaların toplu halde kıyıya vurmasının nedenleri araştırılırken, bilim adamları olayı inceliyor.

BALİNALARI KURTARMA ÇABASI  

Avustralya Biyoçeşitlilik, Koruma ve Cazibe Merkezleri Departmanı (DBCA), balinaların 500 metrelik alana yayılan 4 sürüden oluştuğunu belirtti. Ekipler, balinaları kurtarmak ve güvenli bir şekilde müdahale etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

BALİNALARIN NEDEN KIYIYA VURDUĞU BİLİNMİYOR 

Pilot balinaların neden kıyıya vurduğu net olarak bilinmiyor. Ancak bilim adamları, kumlu sahil ve lider balinayı takip etme gibi nedenlerin bu duruma yol açabileceğini düşünüyor.