Kemal Sunal ve Ayşen Gruda'nın başrollerini paylaştığı Avanak Abdi filmi, 1978 yılında çekilmiş ve Türk sinemasının unutulmaz komedi filmleri arasında yerini almıştır. Natuk Baytan'ın yönetmenliğini yaptığı film, Suavi Sualp'in senaryosuyla izleyicilerin karşısına çıkmıştır. Avanak Abdi, bu akşam televizyon ekranlarında izleyicilerle buluşacak. İşte film hakkında detaylar...

Avanak Abdi Filminin Konusu

Avanak Abdi filminde, duvarlara afiş yapıştırarak geçimini sağlayan saf bir delikanlı olan Abdi'nin hikayesi anlatılır. Bir gün Nevin Şenses adlı şarkıcıya aşık olan Abdi, bilmeden mafya babası Barut Osman'ın da Nevin'e aşık olduğunu öğrenir. Abdi, aşkı uğruna Barut Osman'a karşı kafa tutar ve şansı ve zekası sayesinde Barut Osman'ı alt etmeyi başarır.

Avanak Abdi Nerede Çekildi?

Avanak Abdi filmi, İstanbul'un çeşitli ilçelerinde çekilmiştir. Filmdeki sahneler, İstanbul'un farklı semtlerinde ve sokaklarında çekilmiş ve şehrin atmosferini yansıtmaktadır.

Avanak Abdi Oyuncuları

Filmde Kemal Sunal başrolde Abdi karakterini canlandırırken, Ayşen Gruda ise Nevin Şenses karakterine hayat vermektedir. Ünal Gürel filmde Barut Osman, Necdet Yakın Nuri, Ali Şen Simsar Cafer, Atilla Ergün Komiser, Yadigar Ejder Urfalı Apti, Macit Flordun Menajer Erto ve Arap Celal ise Barut'un adamı olarak rol almışlardır.

Selahaddin Eyyubi 20 Mayıs bu akşam var mı, yeni bölümü TRT 1 yayında mı? Selahaddin Eyyubi 20 Mayıs bu akşam var mı, yeni bölümü TRT 1 yayında mı?

Kemal Sunal'ın Efsane Performansı

Avanak Abdi, Kemal Sunal'ın unutulmaz rollerinden birisini canlandırdığı ve Türk sinemasının komedi dünyasına büyük katkı sağlayan bir filmidir. Sunal'ın oyunculuğu ve filmdeki performansı, Türk sinemasının en sevilen oyuncularından birisi olarak anılmasını sağlamıştır.